Prinsesse Elena udfører sin sidste opgave som kongelig

Prinsesse Elena

Prinsesse Elena

Foto: AOP
Der er ikke længe til kronprins Felipe bliver konge og resten af kongehuset – præcis som den kommende konge – må vænne sig til deres nye status og roller.

For Felipes søster, prinsesse Elena, får den nye status ingen tilføjelser til hendes titel eller funktion – snarere tværtimod. Når hendes bror indtager tronen næste uge, vil prinsesse Elena ikke længere have status som et medlem af kongehuset, men ”blot” være i familie med kong Juan Carlos. Dette lyder måske en smule forvirrende, men det er det faktisk ikke. Det betyder blot at hendes prinsesse-funktion ikke længere skal udføre officielle, royale pligter.

Prinsesse Elena har forberedt sig på denne dag i et stykke tid – hun har vidst hele sit liv, at denne dag ville komme da det er tradition i det spanske kongehus.

På nogle måder er det allerede sket, da prinsessen udførte sin sidste officielle opgave i går, under deltagelsen i Day of Charity-begivenhed, der er arrangeret af en organisation der hjælper de dårligt stillede. Under begivenheden, sad prinsesse Elena ved et bord der håndterede donationer fra offentligheden.

Tidligere på dagen, tog prinsessen del i en prisuddeling i anledning af den 23. udgave af ”Competition for Children and Youth National Heritage”-konkurrencen, hvor hun overrakte priser til vinderne.

Ved begge begivenheder, strålede den 50-årige Elena og bekymrede sig ikke synderligt over hendes kommende, nye liv.

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden