Mandag, 18. januar 2021 - af Marianne Singer

Rystende ord fra kongens tidligere elskerinde: Jeg blev truet på livet

Corinna zu Sayn-Wittgenstein i 2017.
Corinna zu Sayn-Wittgenstein i 2017.
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Juan Carlos' tidligere elskerinde, danske Corinna zu Sayn-Wittgenstein, vakte fredag opsigt med et rystende vidneudsagn i retten i Madrid.

Det var et rystende vidneudsagn, som kong Juan Carlos' tidligere elskerinde, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, afgav i retten fredag. 

Her fortalte Corinna zu Sayn-Wittgenstein, ifølge Reuters, at den tidligere chef for den spanske Efterretnings- og sikkerhedstjeneste, general Félix Sanz Roldán, i 2012 truede hende og hendes børn på livet i forbindelse med, at han prøvede at få fat i økonomiske dokumenter, der involverede den spanske kongefamilie.  

Kong Juan Carlos og Corinna zu Sayn-Wittgenstein ved et arrangement i 2006. 
Foto: Mega
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kompliceret sag

Den 56-årige forretningskvinde, der er dansk statsborger, vidnede i retten via et video-opkald fra London til fordel for den tidligere politichef, Jose Manuel Villarejo, der bliver beskyldt for at have kommet med falske anklager mod Roldán.  

i 2017 påstod Villarejo i et tv-show, at Sanz Roldán havde truet Corinna og hendes familie på livet, hvilket Sanz Roldán afviste som "løgn". 

Modtog informationer

- Jeg kan bekræfte, at jeg talte med Villarejo om truslerne... Generalen sagde, at der var forskellige instruktioner og anbefalinger, jeg skulle følge, ellers kunne han ikke garantere for min fysiske sikkerhed eller mine børns sikkerhed. Kong Juan Carlos og general Sanz Roldán gjorde sig altid meget umage med at forklare, at det var kongen, som befalede generalen at udføre disse operationer... det skræmte mig... enhver ville være skræmt, lød det, ifølge Reuters, fra Corinna i retten.

Endvidere fortalte Corinna, der er født med efternavnet Larsen efter sin danske far, at hun har haft et romantisk forhold til kong Juan Carlos og har modtaget økonomiske dokumenter og informationer fra ham.  

Afviser at kommentere

Gennem sin advokat har kong Juan Carlos for nylig afvist at kommentere på de forskellige beskyldninger mod ham.

Sanz Roldán anerkendte i retten, at han havde mødt Corinna i London, men afviste beskyldningerne om trusler og understregede, at detaljerne fra samtalen er hemmelige. 

Mangeårig affære

Kong Juan Carlos og Corinna zu Sayn-Wittgenstein havde en kærlighedsaffære fra 2004 til 2009, alt imens han var gift med dronning Sofia.

For tiden efterforskes den pensionerede konge for hvidvask og skattesnyd i millionklassen.

Det er tidligere kommet frem, at Corinna skulle have modtaget en pengegave fra kongen på 65 millioner euro, der også er ved at blive undersøgt. 

Indgav klage 

Allerede i 2018 indgav Corinna zu Sayn-Wittgenstein, ifølge Independent, en klage til Metropolitan police over General Roldán, der handlede om "fjendtlig overvågning". 

Retssagen mod Jose Manuel Villarejo fortsætter. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden