SE BILLEDERNE: Flotte kong Felipe fylder 52 år

Spanske kong Felipe er en flot høj mand, der gør det godt som både statsoverhoved, familiefar og ægtemand. BILLED-BLADET har fundet billeder frem af kongen i tjekkede uniformer i anledning af hans fødselsdag torsdag.

Kong Felipe har ingen kongelige opgaver i kalenderen torsdag, hvor han fylder 52 år, og kan derfor nyde en stille og rolig dag sammen med sin hustru, dronning Letizia, 47, og døtrene, prinsesse Leonor, 14, og prinsesse Sofia, 12. 

Familien har altid været højt prioriteret af kong Felipe, der ellers er en travl mand med mange officielle arrangementer.

Døtre med på job

De seneste år har kong Felipe og dronning Letizia i langt højere grad også taget deres døtre med på job og blandt andet med stor stolthed overværet deres ældste datter Leonor holde flere lange taler.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Kong Felipe, der er tredje barn og eneste søn af kong Juan Carlos og dronning Sofia, blev født den 30. januar 1968 i den spanske hovedstad Madrid som Felipe Juan Pablo Alfonso de Todos los Santos de Borbón y Grecia.

Overtog efter far

Hans far Juan Carlos blev udråbt til konge den 22. november 1975, kun to dage efter diktatoren Francisco Francos død. 

Efter en række skandaler abdicerede kong Juan Carlos i 2014 og overlod tronen til sin søn Felipe.

Attraktiv mand

Kong Felipe har rang af kaptajn-general i flyvevåbnet, hæren og søværnet. 

Med sin ranke holdning, de brede skuldre og en højde på næsten to meter er kong Felipe en attraktiv mand, der altid ser blændende ud i uniform.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden