13. okt. 2020
Af Niels Burgos

Se de nye billeder: De spanske prinsesser skyder i vejret

På bare nogle få måneder er prinsesserne Sofía og Leonor næsten vokset deres mor over hovedet.

Under den traditionelle fejring af Spaniens nationaldag den 12. oktober på Zarzuela Paladset var det helt tydeligt, at de to døtre af konge Felipe og dronning Letizia er på vej til at blive voksne. I år var festen skaleret noget ned på grund af coronaen, men der var stadig en smuk militærparade i slottets gård, hvor hele den kongelige familie overværede det flotte skue. Også de to prinsesser, Leonor, der snart fylder 15 og lillesøsteren Sofía på 13. Og det var faktisk dem, som mange hæftede sig mest ved. I mange år har de nærmest lignet tvillinger - i næsten ens tøj - men nu bliver det mere og mere tydeligt, at de har hver sin stil og ønsker at udtrykke den.

Men det mest i øjnefaldende var måske, hvor høje Sofía og Leonor er blevet på kort tid. Noget tyder på, at de har arvet fars gener i dén henseende. Konge Felipe er en meget høj og flot mand. Det spanske kongehus offentliggør ikke højden på de kongelige, så vi må vurdere efter de fotos, der blev sendt ud fra begivenheden. Og lidt afhængig af vinklen, som billederne er taget i, er det tydeligt, at i i hvert fald lillesøster Sofiá er stærkt på vej i vejret. Det ser faktisk ud, som om hun allerede er vokset sin mor over hovedet. Og kronprinsesse Leonor er godt på vej.

De to prinsesser er begge teenagere - og mon ikke vi de kommende år vil se dem udvikle sig til høje og elegante kongelige?

Galleri: Så høje er prinsesse Leonor og prinsesse Sofia

Læs mere om: