Spanierne tilgiver kong Juan Carlos for sin deltagelse i elefant-jagt

kong Juan Carlos

kong Juan Carlos

Foto: AOP
Trods massive protester og forargelse blandt befolkningen, tilgiver størstedelen af spanierne kong Juan Carlos

Tilsyneladende er det spanske folk villig til at tilgive kong Juan Carlos for sin jagt-tur til Botswana.

Spørgsmålene har været mange og moralen har været det springende punkt i Spanien, siden den spanske konge blev afsløret i at deltage i elefant-jagt i Afrika.

Et uheldigt fald, som resulterede i en brækket hofte, kastede fuld medie-bevågenhed på begivnheden, som har vakt foragelse blandt befolkningen. Ikke mindst fordi Juan Carlos er præsident for Verdensnaturfonden i Spanien.

Men tilsyneladende er spanierne villige til at tilgive kongen for sin fejltagelse. Ifølge den spanke avis svarer 70,3% af de adspurgte, at de tilgiver ham, mens 22,9% ikke tilgiver ham.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Kongen reagerede hurtigt efter sin indlæggelse på vreden blandt befolkningen og undskyldte sin jagt-rejse, som eftersigende var en gave fra en nær ven.

Trods en hurtig undskyldning, mener de adspurgte spaniere ikke, at det er nok til at reparere på kongehusets lidt hårdt medtaget omdømme. 52,8% svarer, at det ikke er nok, mens 39,3% mener, at en undskyldning er nok.

En overvejende del var også enige om, at kongen ikke skal modtage gaver fra venner og hans kalender i det hele taget skal lægges mere frem for offentligheden.

Hele jagt-affæren har endnu engang rejst spørgsmålet om monarkiets fremtid i Spanien. Og selvom Juan Carlos og Sofia ikke kan høste ligeså stor støtte som Danmarks monarki, mener 73%, at kongens regeringstid har været tilfredsstillende. Dog ønsker flere, at kronprins Felipe overtager tronen.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden