4. apr. 2013
Af Hanne Rask

Spanske prinsesse Cristina mistænkt for korruption

Iñaki Urdangarín og prinsesse Cristina af Spanien
Iñaki Urdangarín og prinsesse Cristina af Spanien
Foto: AOP
Prinsessen skal vidne mod sin mand og er selv under mistanke i en ubehagelig sag om svindel.

Prinsesse Cristina af Spanien er indkaldt til retsmøde for at vidne mod sin mand i en sag om bedrageri og korruption i millionklassen, men samtidig står hun selv tiltalt i sagen. Det skriver flere medier i dag. Ifølge Ritzau er den spanske prinsesse mistænkt for at have været en del af det bedrageri hendes mand, Iñaki Urdangarín, står tiltalt for, og det er det, retten nu vil komme nærmere.

Angiveligt er Kong Juan Carlos´ svigersøn mistænkt for at have brugt sin position til at bestikke sig til at vinde offentlige kontrakter som event-arrangør. Han blev i 2011 anholdt og tiltalt for skattesnyd for op mod 45 millioner danske kroner, og nu er altså også prinsesse Cristina, som han har været gift med siden 1997, mistænkt i sagen.

Allerede da svigersønnen med den officielle titel Hertug af Palma, blev mistænkt, forsøgte kongehuset at distancere sig fra ham, skriver DR-Nyheder. Fotos af Urdangarin blev slettet fra kongehusets hjemmeside, og han er ifølge Reuters blevet udelukket fra den kongelige familie for mere end et år.

Nu hvor Kongens datter også mistænkes for at være involveret, er kongehusets anseelse i befolkningen noget nær nul. Allerede sidste år gjorde den 75-årige konge sig upopulær, da han midt i Spaniens alvorlige økonomiske krise valgte at tage på luksussafari. Et helt forkert signal at sende til en befolkning i nød, og med den verserende sag er synet på kongehuset blevet yderligere forringet. Det er første gang nogensinde, at et medlem af kongefamilien optræder i en retsag, og sagen betegnes som et historisk slag mod det spanske kongehus.

Læs mere om: