20. feb. 2023
Af Malan Joensen

Bitter familiestrid: Det kan blive pinligt for hertuginde Meghan

Hertuginde Meghan.
Hertuginde Meghan.
Arkivfoto: Mega
Meghans halvsøster har lagt sag an for bagvaskelse, og nu ser det ud til, at både Meghan og Harry skal aflægge forklaring.

En royal ekspert udtaler, at det kan blive en ydmygende affære for hertuginde Meghan og skadeligt for det brand, hun har opbygget med prins Harry, hvis søsteren Samantha Markles søgsmål rent faktisk ender i retten.

Det skriver Daily Express.

"Hvis Samantha kan bevise, at Meghan har ødelagt hendes ry ved globalt at kalde hende for løgner og uegnet som forælder, og at det har påvirket hendes økonomi og livssituation, så kan en dommer muligvis give lov til, at sagen skal føres som en nævningesag. Det vil være pinligt for Meghan, for Samantha vil sandsynligvis gøre det til et cirkus," udtaler royal kommentator Kinsey Schofield til avisen.

Hertuginde Meghans halvsøster Samantha Markle, der i dag er 58 år, har ifølge begge parter aldrig haft et specielt nært forhold til Meghan, men der er tydeligvis forskellige opfattelser af, hvor meget de to egentlig har set til hinanden de seneste 10-15 år.

Man ved dog, at Samantha Markle først skiftede sit efternavn til Markle, efter at Meghan blev kærester med Harry i 2016.


Kort fortalt har Samantha Markle i 2022 sagsøgt prins Harry og hertuginde Meghan for bagvaskelse i kølvandet på det meget omtalte Oprah Winfrey-interview i 2021.

Samantha Markle forlanger 75.000 tusind dollars i erstatning, da hun mener, at hendes ry og rygte er blevet ødelagt af falske beskyldninger, og at de tilmed har medført, at hun efterfølgende har modtaget hundredevis af trusler.

Senere hævder Samantha Markle endvidere, at også bogen "Finding Freedom" har været skadelig for hende, og hun beskylder Meghan for direkte at lyve om søsteren og familien i bogen.

Selv om den er skrevet af Omid Scobie og Carolyn Durand, har Meghan senere indrømmet, at hun via en mellemmand har bidraget med noget research vedrørende det kuldsejlede forhold til faderen Thomas Markle.

For nyligt havde Samantha Markles advokat Peter Ticktin og Michael Kump, der repræsenterer Meghan og Harry i sagen, så et virtuelt indledende retsmøde om sagen, hvor også Samantha Markle deltog.

Ifølge Samantha Markles advokat har Meghan blandt andet fremført falske og nedgørende oplysninger om halvsøsteren for at underbygge sin egen - i søsterens optik løgnagtige - udlægning af sin barndom og opvækst.


Ifølge Meghan og Harrys advokat har Meghan blot givet sin version af sin opvækst uden at tale nedværdigende om søsteren, og som et af argumenterne for at droppe sagen henviser han ifølge flere britiske medier, deriblandt Daily Mail, til princippet om ytringsfrihed.

Michael Kump argumenterer ligeledes for, at Meghans udtalelser i Oprah-interviewet på ingen måde er nedværdigende eller ondskabsfulde mod søsteren, når man ser dem i den rette sammenhæng.

Ud over de to parters fremlægning af forskellige synspunkter kom det også frem, at dommeren ikke umiddelbart kan se, hvor Meghan og Harrys anklager præcist er fremkommet officielt - og ifølge lovgivningen i Florida, hvor sagen er rejst, skal det fremgå klart i en anklage om bagvaskelse, hvis der skal kunne gennemføres en retssag.

Ifølge Daily Mail har dommeren Honeywell dog afgjort, at både Harry og Meghan skal aflægge vidneforklaring forud for selve retssagen, hvis det går fremad efter planen. Det skal i givet fald ske senest til juli.

Hertuginde Meghan havde ellers forsøgt at få stoppet kravet om at hun sammen med Harry skulle involveres direkte i sagen, men medmindre Samantha Markle dropper søgsmålet, ser det nu ud til, at parret ikke kan undgå at aflægge forklaring under ed.

Læs mere om Samantha Markles beskyldninger i artiklen herunder:

Læs mere om: