Torsdag, 9. marts 2023 — af Malan Joensen

Efter prins Harry og hertuginde Meghans barnedåb: Nu har det britiske kongehus ændret børnenes titler

Hertuginde Meghan og prins Harry.
Hertuginde Meghan og prins Harry.
Arkivfoto: MEGA
På det britiske kongehus' officielle oversigt over arvefølgen har man nu ændret i Harry og Meghans børns titler.

Torsdag formidddag har det britiske kongehus ændret på de titler, hertuginde Meghan og prins Harrys børn har i den officielle oversigt over den arvefølgen.

Det skriver flere britiske medier deriblandt Daily Mail.

Istedet for at Archie Harrison og Lilibet Diana bliver betegnet "Master" og "Miss" som tidligere, er deres titler nu ændret til "Prince" og "Princess", så de nu hedder "Prince Archie of Sussex" og "Princess Lilibet of Sussex". 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det er dog ikke, fordi de to børn, der til maj og juni bliver henholdsvis 4 og 2 år, pludselig er blevet prins og prinsesse i løbet af natten.

Prins Harry og hertuginde Meghans børn blev det rent teknisk og helt automatisk sidste år som følge af, at prins Harrys far Charles blev konge, da dronning Elizabeth døde 8. september.

Ifølge Daily Mail fortæller kilder tæt på kongehuset, at man siden da har afventet svar fra Meghan og Harry på, om de ville anvende "prins" og "prinsesse" officielt om børnene eller ej, før man ændrede det på kongehusets hjemmeside. 

Andre kilder hævder dog, at Harry og Meghan har været frustrerede over, at kongehuset ikke ændrede titlerne umiddelbart efter Charles blev konge. 

I forbindelse med at prins Harry og hertuginde Meghan onsdag meddelte, at datteren Lilibet er blevet døbt ved en privat ceremoni i familiens californiske hjem sidste fredag den 3. marts, blev hun betegnet "Prinsesse" i udtalelsen fra forældrene, og ifølge Daily Mail er det årsagen til, at det britiske kongehus nu har ændret titlerne på den officielle oversigt. 

Ifølge Daily Mail vil Harry og Meghan dog kun bruge titlerne i formelle sammenhænge og ikke i al almindelighed.

Forældrene vil ikke nægte børnene deres ret til at bruge titlerne, men vil give dem muligheden for selv at vælge, om de vil droppe titlerne eller bruge dem, når de bliver ældre. 

Archie og lillesøster Lilibet er henholdsvis nr. 6 og 7 i den britiske arvefølge. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden