Onsdag, 8. marts 2023 — af Malan Joensen

En af kong Charles' mere ukendte sider: Her kan du komme tættere på hans værker

Kong Charles
Kong Charles
Foto: Mega
Kong Charles er ikke blot monark, miljøforkæmper og haveentusiast - han er også en ivrig akvarelmaler.

Briternes kong Charles, 74, har efter alt at dømme masser om ørerne i denne tid, hvor der kun er få måneder til det helt store kroningsbrag i maj.

Men hvis kong Charles skulle finde lidt fritid i kalenderen ved siden af officielle opgaver, planlægning og deslige, vil han måske bruge den på en af sine store hobbyer: Akvarelmaling.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge oplysninger fra det britiske kongehus er kong Charles en ivrig akvarelmaler, og han har tidligere solgt værker og doneret pengene til sin velgørenhedsfond.

Nu kan man snart komme tæt på nogle af kong Charles' mange smukke akvareller, hvis man er i nærheden af Sandringham-residensen i Norfolk, England.

Ifølge en pressemeddelelse vil man her have udstillet mere end 40 af kong Charles' værker fra 1. april til 12. oktober i år.  

Her vil man blandt andet kunne se motiver fra den walisiske natur, det skotske højland samt omgivelser ved Windsor Castle, Highgrove, Birkhall og Sandringham.

Kong Charles har gennem årene også malet akvareller med motiver fra udlandet, men det særlige ved denne udstilling er, at den udelukkende består af værker fra Storbritannien.

Man kan læse mere om udstillingen og se billeder af kongens akvareller på Sandringhams hjemmeside her.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden