27. sep. 2022
Af Marianne Singer

Englænderne undrer sig over kong Charles: Hvornår sker det?

Kong Charles. 
Kong Charles.
Foto: Mega
Flere engelske medier har i de seneste dage skrevet undrende om, hvornår og om overhovedet kong Charles kommer til at tildele prins Harry og hertuginde Meghans to børn kongelige titler.

I de seneste dage har flere store engelske medier, deriblandt Tatler, The Times og The Sun, skrevet undrende om, hvornår mon kong Charles tildeler prins Harry og hertuginde Meghans to børn, Archie, 3, og Lilibet, 1, kongelige titler.

Således har prinseparrets børn godt to uger efter dronning Elizabeths død endnu ikke fået tildelt en prins/prinsessetitel, men er på kongehusets officielle hjemmeside stadig opført som Master Archie Mountbatten-Windsor, der er nummer seks i den britiske tronfølge, og Miss Lilibet Mountbatten-Windsor, der er nummer syv i den britiske tronfølge.

https://imgix.billedbladet.dk/mega733479_011.jpg
Prins Harry og hertuginde Meghan med Archie i februar 2021.
Foto: Mega
https://imgix.billedbladet.dk/mega733479_001.jpg
Foto: Mega

Usikkerhed om titler

Det har ellers været forventet, at Archie og Lilibet ville få tildelt henholdsvis prins og prinsesse-titlen, når deres bedstefar Charles blev konge.

Til gengæld regner man ikke med, at de får titlen Deres kongelige højhed, idet heller ikke deres forældre benytter denne kongelige tiltale.

Undrer sig

Grunden til, at flere engelske kongehuseksperter også undrer sig er, at der lynhurtigt blev ændret på titlerne på kongehusets hjemmeside, da prins William og hertuginde Catherine fik deres nye titler som prins og prinsesse af Wales.

Samtidig fik kong Charles' hustru Camilla titlen af dronninggemalinde.

Kong Charles understregede dog sin kærlighed til prins Harry og hans familie kort efter at han blev konge, da han holdt sin tale til nationen:

- Jeg vil også udtrykke min kærlighed til Harry og Meghan, nu hvor de fortsat opbygger en tilværelse i udlandet, lød det fra Charles, der også forklarede, hvor stolt han er af prins William og prinsesse Catherine.

Sker det snart?

Ifølge The Sun har en talsmand ved hoffet tidligere på måneden udtalt, at kong Charles første engang skal have overstået perioden med hofsorgen, inden han tager en beslutning om børnenes titler.

Den sørgeperiode stoppede tirsdag, så mange vil helt sikkert spændt følge med i, om der nu snart er nyt om Archie og Lilibets kongelige titler.

Læs mere om: