Søndag, 29. januar 2023 — af Marianne Singer

Helt vildt beløb: Prinsesse Dianas ikoniske kjole solgt til overraskende høj pris

Prinsesse Diana. 
Prinsesse Diana. 
Foto: Ritzau/Scanpix
En af prinsesse Dianas ikoniske aftenrober er netop blevet solgt for et millionbeløb ved en Sotheby's auktion i New York.

Det skabte straks overskrifter verden over, da en af prinsesse Dianas aftenrober i fredags blev solgt til mere end fem gange den pris, som den var blevet sat på auktion for på Sotheby's i New York.

Kjolen er den smukke aubergine-farvede silkevelour-robe, som prinsesse Diana bar på et officielt portræt i 1991 og i forbindelse med en fotoseance for Vanity Fair i 1997.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Flotte detaljer

Prinsesse Dianas kjole var sat til salg for godt 820.000 kroner (120.000 dollars), men endte med at blive solgt for vilde fire millioner kroner (604.800 dollars). 

Designeren bag kjolen, der har en fin hjerteformet udskæring og et skørt i tulipansnit, er den britiske couturier Victor Edelstein. 

Et udsnit af prinsesse Dianas netop solgte kjole.
Foto: Ritzau/Scanpix
Prinsesse Dianas kjole, der blev solgt for et millionbeløb i fredags.
Foto: Ritzau/Scanpix

Solgt til velgørenhed

Sidst den blev solgt var i 1997 til en pris af 165.000 kroner (24.150 kroner) ved en Christie's velgørenhedsauktion, som prinsesse Diana havde doneret 79 af sine kjoler til.

Overskuddet fra auktionen gik til AIDS og kræftorganisationer inklusive til Royal Marsden Hospital, som hun var præsident for i otte år. 

Kendt designer

Den netop solgte kjole var en del af Victor Edelstein's efterårskollektion fra 1989. 

Samme designer kreerede prinsesse Dianas "Travolta-kjole", den lange velourkjole i midnatblå, som prinsessen bar, da hun dansede med John Travolta i det hvide hus.

John Travolta og prinsesse Diana danser sammen i 1985 i det hvide hus.
Foto: Ritzau/Scanpix

Kjolen blev solgt for næsten to og en halv millioner kroner (347.000 dollars) i 2019 ved en velgørenhedsauktion. 

Ved fredagens auktion blev der blandt andet også solgt en invitation til tidligere præsident John F. Kennedy's fødselsdagsfejring i 1962, hvor Marilyn Monroe sang for ham. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden