Tirsdag, 7. februar 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvad betyder den røde blomst, de engelske kongelige ofte har på?

Dronning Camilla og prinsesse Catherine ved Remembrance Sunday i november 2022.
Dronning Camilla og prinsesse Catherine ved Remembrance Sunday i november 2022.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Hvad er det for en rød blomst, som de engelske kongelige altid går med?
Venlig hilsen
Pia Bargholz

Kære Pia Bargholz
Kornvalmuen, den såkaldte ”Remembrance Poppy”, bliver primært båret til minde om faldne soldater. Traditionen begyndte i USA som en hyldest til dem, der døde under Første Verdenskrig i årene 1914-18, men spredte sig hurtigt til andre lande, herunder til Commonwealth-nationerne med Storbritannien i spidsen. Når briterne i dag køber en kornvalmue, støtter de ikke blot efterladte til dræbte soldater, men også invaliderede krigsveteraner og pårørende. Det sker igennem organisationen The Royal British Legion, der har eksisteret siden 1921. Det populære symbol bæres især på den såkaldte ”Remembrance Day” eller ”Poppy Day” i november, men mange, herunder medlemmerne af det britiske kongehus, går også med det i ugerne op til den officielle markering. 
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.


Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden