Søndag, 5. juni 2022 - af Malan Joensen

Hvad i alverden er det? Mystisk skikkelse vinker fra dronningens guldkaret

Hertuginde Catherine og prins Louis ved Platinum Jubilee Pageant.

Hertuginde Catherine og prins Louis ved Platinum Jubilee Pageant.

Foto: Ritzau Scanpix
Søndag finder det store jubilæumsoptog sted i London.

Det har været et af de store tvivlsspørgsmål gennem hele dronning Elizabeths jubilæumsweekend - hvor kunne man forvente at se den aldrende dronning?

Efter de tre første dages fejring var overstået, stod det klart, at den 96-årige dronning indtil videre kun havde kunnet deltage i egen høje person i Trooping the Colour-paraden torsdag, og derefter måtte hvile sig hjemme på slottet i Windsor, hvor hun har kunnet følge resten af programmet på tv.

Søndag eftermiddag er det blevet tid til den store jubilæumsoptog Platinum Jubilee Pageant, der gennem en masse forskellige pyntede vogne og deltagere blandt andet skal symbolisere dronning Elizabeths imponerende 70 år på tronen og vise eksempler på tidstypisk musik og udklædning fra de mange årtier.

Et af de smukke køretøjer, der deltager i paraden, er den ikoniske guldkaret, Golden State Coach, der mange gange har haft dronning Elizabeth som passager gennem historien. 

Da den begyndte at trille afsted, kunne tilskuere se en mystisk skikkelse bevæge sig inde i kareten.

Skikkelsen kunne minde om dronning Elizabeth, og det viste sig ved nærmere øjesyn at være et hologram af majestæten, der vinkede ganske livagtigt.

Hvad den ægte dronning Elizabeth, som med al sandsynlighed følger med i paraden via tv, mener om dobbeltgængeren i kareten, vides ikke.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det vides heller ikke, om monarken vil vise sig for folket på balkonen på Buckingham Palace ved afslutningen af dagens parade, eller om hun stadig befinder sig på Windsor Castle.

Der er dog repræsentanter fra den kongelige familie på plads i Royal Box til at nyde det storslåede optog. 

Golden State Carriage i Platinum Jubilee Pageant. 

Foto: Ritzau Scanpix

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden