Søndag, 12. marts 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Hvorfor skal der gå så lang tid før kong Charles' kroning?

Dronning Elizabeth og prins Charles ved åbningen af parlamentet i 2019.
Dronning Elizabeth og prins Charles ved åbningen af parlamentet i 2019.
Arkivfoto: MEGA
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Hvorfor skal kong Charles vente så lang tid på at blive kronet?
På forhånd tak
Kaj Ove

Kære Kaj Ove
Traditionen dikterer, at det britiske hof skal være i sorg i en passende tid efter den tidligere monarks død. Derfor går der gerne en rum tid mellem den nye monarks tronbestigelse og kroning. Selve kroningsceremonien følger en række faste rituelle handlinger, men der er alligevel tale om et omfattende arrangement, som skal planlægges – og det tager også tid. Alene det at få inviteret de rigtige mennesker i god tid er en øvelse i sig selv, og når vi tilmed taler om en britisk monark, der også er statsoverhoved for en del Commonwealth-lande, er de praktiske udfordringer håndgribelige. Kong Charles 3. overtog som bekendt tronen, da hans mor døde d. 8. september 2022, men hans kroning finder først sted d. 6. maj i år. Den vil foregå i Westminster Abbey, som den har gjort det for britiske monarker i århundreder. Dronning Camilla vil i øvrigt også blive kronet den dag. 
Venligst
Jon Bloch Skipper

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.


Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden