Tirsdag, 27. december 2022 - af Christinna Braun

Kong Charles slår mors rekord: Så mange så hans juletale

Kong Charles. 
Kong Charles. 
Foto: Ritzau Scanpix
Kong Charles holdt i år sin allerførste juletale.

I 70 år har det været dronning Elizabeth, der har holdt de traditionelle juletaler, som de seneste mange, mange år bliver sendt på tv den 25. december.

I år var det hendes søn, Charles, som nu er konge, der skulle holde den historiske tale, og her slog han lidt af en rekord.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sidste år, da dronning Elizabeth holdt sin sidste juletale, så 8,96 millioner seere med. I år slog sønnen kong Charles rekorden med hele 10,7 millioner, skriver flere medier som BBC.

Den 74-årige kong Charles talte også om sin afdøde mor, dronning Elizabeth, der nåede at fejre sit 70-års regeringsjubilæum som dronning, inden hun døde den 8. september.

”Jeg står her i det udsøgte St George Chapel på Windsor Slot, så tæt på hvor min elskede mor, den afdøde dronning, er stedt til hvile ved min kære far.

Jeg bliver mindetom de dybt rørende breve, kort og beskeder, som så mange af jer har sendt til min hustru og mig sig, og jeg kan ikke takke jer nok for den kærlighed og sympati, som I har vist hele vores familie.

Julen er en særlig gribende tid for alle os, der har mistet en, vi havde kær. Vi mærker deres fravær ved hver årstid og mindes dem i hver elsket tradition,” lød det fra kong Charles i juletalen.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden