Søndag, 22. januar 2023 - af Sofie Nymand

Nyt fra Buckingham Palace: Her er planerne for kong Charles’ kroning

Prinsesse Catherine, prins William, dronning Camilla og kong Charles 
Prinsesse Catherine, prins William, dronning Camilla og kong Charles 
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Buckingham Palace afslører yderligere detaljerne om kroningen.

Det bliver en historisk dag, når kong Charles den 6. maj bliver kronet som Storbritanniens konge.

Og nu afslører Buckingham Palace yderligere detaljerne om festlighederne.

Det gør de på kongehusets officielle hjemmeside.

Kroningsfejringen finder sted mellem den 6. og 8. maj, hvor der vil blive afholdt både festlige og ceremonielle begivenheder rundtom i landet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selve kroningen finder sted i Westminster Abbey lørdag den 6. maj. Gudstjenesten vil blive udført af ærkebiskoppen af Canterbury. 

Herefter følger en lang række begivenheder, heriblandt en koncert søndag, der vil blive tv-transmitteret af BBC live fra Windsor Castle.

Lørdag den 6. maj:

 • Kroningsgudstjenesten i Westminster Abbey finder sted om morgenen. Kong Charles og dronning Camilla ankommer i procession fra Buckingham Palace, kendt som ”The King’s Procession”.
   
 • Efter gudstjenesten vender kongeparret tilbage til Buckingham Palace i en større ceremoniel procession, kendt som ”The Coronation Procession”. Også andre kongelige familiemedlemmer vil her deltage.
   
 • På Buckingham Palace vil den kongelige familie vise sig på balkonen som en afslutning på dagens ceremonielle begivenheder.

Søndag den 7. maj

 • Der afholdes en stor koncert i anledningen af kroningen på Windsor Castle, hvor BBC tv-transmitterer live. Her vil en række musikstjerner optræde for at fejre den historiske begivenhed.
   
 • Den store kroningsforkost: Lokalsamfund inviteres til mad of samvær i en landsdækkende fejring, der er organiseret af Big Lunch-teamet – et projekt, som dronning Camilla har været protektor for siden 2013.

Mandag den 8. maj

 • I anledningen af kroningen afholdes ”The Big Help Out”, som skal fremhæve den positive effekt frivilligt arbejde har på samfundet. Som en hyldest til kong Charles vil ”The Big Help Out” opfordre folk til at prøve frivilligt arbejde og deltage i det arbejde, der udføres i deres egne lokalområder.


Læs mere om detaljerne på kongehusets hjemmeside HER.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden