Fredag, 3. juni 2022 - af Malan Joensen

På trods af ubehag: Dette ville dronning Elizabeth ikke gå glip af

Dronning Elizabeth, 96, kan ikke deltage i fredagens gudstjeneste, men formåede torsdag aften at være med til en smuk ceremoni.

Torsdag begyndte fire dages festligheder i Storbritannien, hvor dronning Elizabeths 70-års regeringsjubilæum markeres med en masse forskellig festivitas.

Det første punkt på programmet, Trooping the Colours-paraden, var et storslået syn, og for alle de mange tilskuere var det en fin lejlighed til at hylde majestæten på balkonen på Buckingham Palace.

Alt den fejring har dog allerede taget hårdt på den aldrende dronning, der fyldte 96 i april, og derfor blev det senere torsdag meldt ud, at hun desværre er nødt til at melde fra til fredagens taksigelsesgudstjeneste i St. Paul's Cathedral.

Dronning Elizabeth, der i løbet af foråret også har haft mobilitetsproblemer og nu går med stok, oplevede ifølge kongehuset noget "ubehag" efter torsdagens programpunkt, og hun bliver dermed på Windsor Castle og hviler sig istedet for at rejse til London fredag.

 

Dog ville dronningen ikke gå glip af torsdag aftens programpunkt, som praktisk nok foregik ved Windsor Castle. 

Her skulle dronning Elizabeth tænde for en fantastisk smuk lysinstallation, der er kreeret i anledning af det imponerede jubilæum. 

Dermed markerede hun tændingen af en lang række såkaldte "beacon lights", som løseligt kan oversættes til signallys eller en form for "ledestjerner", som over store dele af landet vil lyse op og hylde monarken i anledning af jubilæet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge Hello Magazine er der tale om 3.500 lys, der tændes i Storbritannien, Kanaløerne, Isle of Man og oversøiske territorier, som er en del af Commonwealth.

Se billederne fra den stemningsfulde aften i galleriet øverst i artiklen.

GALLERI: Dronning Elizabeth tænder beacon lights ved Windsor (MEGA)

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden