Mandag, 9. januar 2023 - af Malan Joensen

Prins Harry: De syv mest triste øjeblikke fra det britiske tv-interview

Prins Harry.
Prins Harry.
Arkivfoto: MEGA
Prins Harry kommer ind på flere hjerteskærende emner i nyt tv-interview.

Det nye år er ikke mange dage gammelt, før der atter er røre i den royale, britiske andedam.

Som det har været tilfældet ved flere tidligere lejligheder, er det igen prins Harrys forhold til kongefamilien og tabloidpressen, der danner grundlag for en ny række af kendte som ukendte beskyldninger fra prinsen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Bogen "Spare", der udkommer tirsdag, er efter sigende rig på både beskyldninger og personlige historier fra prinsen, og han har i anledning af udgivelsen givet et interview til den britiske tv-station ITV.

Her taler prins Harry med journalisten Tom Bradby, som han ikke alene har kendt i mange år, men som han også lader til at have et rigtig godt forhold til. 

I løbet af interviewet, der varer lidt over en time, kommer de to ind på mange interessante emner, men på grund af anledningen til interviewet falder talen også på en række triste og hjerteskærende episoder.

Det skal naturligvis understreges, at tv-seerne kun bliver præsenteret for prins Harrys version af, hvordan tingene er foregået. 

Vi har listet syv af dem op her:

1. Familien flygtede 

I interviewet fortæller Harry, at da han og Meghan sammen med lille Archie rejste til Canada i slutningen af 2019, var der tale om en decideret flugt. Harry frygtede for deres liv på grund af den britiske tabloidpresse. 

2. Charles' svære opgave efter Dianas død

I et klip hører man Harry læse op fra en passage i bogen, der handler om, hvordan han fik at vide, prinsesse Diana var død. Det var daværende prins Charles, der overbragte den tunge besked til sønnerne om morgenen efter ulykken, og Harry fortæller, hvordan han senere i livet haft stor medlidenhed med sin far over den svære situation, han stod i dengang - at skulle overlevere så tragisk en besked, og at have siddet oppe i så mange timer med den grusomme viden og skulle finde ud af, hvordan har får det sagt til William og Harry.

"Det vil jeg aldrig opleve, og det er blandt andet derfor, vi sidder her nu. Historien må ikke gentage sig. Jeg vil ikke være enlig far. Og mine børn skal ikke vokse op uden en mor eller far", udtaler Harry. 

Derudover fortæller Harry, at han har mistet mange af minderne i forbindelse med dødsfaldet. Han mener selv, det er en forsvarsmekanisme og at det desværre er noget, mange børn, der mister en forælder, oplever. 
 

3. Var prinsesse Diana i live og skjulte sig?

Harry fortæller, at han i kølvandet på prinsesse Dianas død i 1997 nærmest fik overbevist sig selv om, at hans mor stadig var i live og skjulte sig. Tom Bradby gengiver i interviewet, hvordan Harry mødte hende i drømme og sagde, "Mor, mor er det dig?" 
Harry siger, at han i årevis ikke kunne tale om dødsfaldet, og han græd én gang til begravelsen. Prins Harry mindes, hvordan ham og William havde dårlig samvittighed over at gå rundt ved Kensington Palace og se på blomsterbuketterne og trykke folks hænder, der var våde af tårer, og smile samtidig.

"Det var virkelig underligt for os to på 12 og 14 år at se de stærke reaktioner fra mange hundrede millioner menesker. Alle mente og følte, at de kendte vores mor, men de to, der var tættest på hende, og som hun elskede allermest, de var ikke i stand til at vise deres følelser." 
 

4. De hemmelige filer om ulykken i Paris

Harry bad på et tidspunkt sin daværende privatsekretær Jamie om at vise ham de hemmelige rapporter om Dianas død. Prinsen fortæller, at han i dag er Jamie evigt taknemmelig for, at han sorterede i fotografierne fra ulykken, inden han gav dem til Harry, så prinsen ikke så de allermest voldsomme billeder af sin skadede mor. Da prins Harry er til VM i rugby i Paris (det er muligvis i 2007, red.), beder han om at blive kørt igennem tunellen, hvor Diana døde, i samme hastighed som ulykkesbilen. Harry fortæller, at han på daværende tidspunkt ikke vidste, at William faktisk havde bedt om det samme. Prins Harry understreger, at han stadig har mange ubesvarede spørgsmål om den tragiske ulykke, men han vil ikke bede om en ny undersøgelse.

 

5. Prøvede at tage stoffer

Harry fortæller i bogen, hvordan han som ung prøvede at tage kokain og andre former for narkotika. Det fik ham ikke til at få det bedre, kun at føle sig anderledes. ”Han var en dybt ulykkelig 17-årig dreng, der ville prøve stort set alt for at ændre tingenes tilstand”, sammenfatter journalisten Tom Bradby det i interviewet.

 

6. Charles var ikke klar til at være far

I bogen kommer prins Harry ind på Charles i rollen som far:

”Han virkede ikke klar til at være far”. Til ansvaret, tålmodigheden, tiden. Det ville selv han, trods sin stolthed, stå ved,” skriver Harry og uddyber, at Charles heller ikke var som skabt til rollen som alenefar:


”Det skal dog siges i al retfærdighed, at han prøvede. En aften på Highgrove, mens vi spiste aftensmad, talte far og jeg om de problemer, jeg havde haft. Jeg fortalte om det hele, historie efter historie. Da vi nåede slutningen af måltidet, kiggede han ned på sin tallerken, og sagde stille: ”Det er min skyld. Jeg skulle for længst have sørget for, at du fik den hjælp, du havde brug for.” Jeg forsikrede ham om, at det ikke var hans skyld, men at jeg satte pris på hans undskyldning”. 

7. William svor på Dianas liv, men Harry troede ham ikke

I interviewet bliver der læst op fra en passage i bogen, hvor der fortælles om et hjerteskærende øjeblik fra den dag, hvor prins Philip skal begraves, og Harry og William har en alvorlig samtale.

Prins William sværger ”On Mummys life” at han kun ønsker alt det bedste for Harry, at Harry skal være lykkelig, og at han elsker ham. Til det svarer prins Harry, at han også elsker William, men at han er så pokker stædig.


Om valget af Williams ord, at han sværger på deres mors liv, skriver Harry:
”Han brugte den hemmelige kode. Det universelle password. Siden vi var drenge, havde vi kun brugt de tre ord, (”On Mummys life”, red.) når noget var helt galt. I næsten 25 år havde denne triste ed været forbeholdt de øjeblikke, hvor en af os havde brug for at blive hørt. Når intet andet slog til. Jeg stoppede brat. Ikke fordi han havde brugt den, men fordi den ikke virkede. Jeg troede simpelthen ikke på ham."

Hele prins Harrys interview med Tom Bradby kan ses på TV 2 Play og vises mandag aften kl. 22.25.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden