Prins William bryder hofsorgen: Stiller op for sin store hjertesag

Prins William.

Prins William.

Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Prins William afbrød hofsorgen for en stund for en sag, der ligger hans hjerte meget nær.

Både prins William, den kongelige familie og det britiske hof er i sorg efter dronning Elizabeths død, og alle aktiviteter er aflyst under den såkaldte hofsorg.

Den offentlige sørgeperiode efter dronningen sluttede med statsbegravelsen mandag, men for den kongelige familie og hoffet varer hofsorgen til syv dage efter begravelsen, oplyser det britiske hof på hjemmesiden.

Derfor er alle aktiviteter for den kongelige familie aflyst eller udsat i de kommende dage.

Prins William kunne dog ikke helt overholde hofsorgens påbud om afbud.

Hans hjertesag, Earthshot Prize, afholdt nemlig et topmøde, hvor han ikke kunne bære at sende helt afbud.

I stedet for selv at møde op i New York, sendte prinsen en videohilsen.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

– Selv om de sørgeligste omstændigheder gør, at jeg ikke kan være med jer i dag, er jeg glad for at kunne deltage i videoform, nu hvor I samles i New York til The Earthshot Prize Innovation Summit. Under denne periode i sorg finder jeg meget trøst i jeres forsatte entusiasme, optimisme og engagement i forhold til Earthshot Prize og det, vi arbejder for at opnå, indledte prins William sin hilsen og fortsatte;

– At beskytte miljøet var en sag, der lå min bedstemors hjerte nær, og jeg ved, at hun ville være begejstret over at høre om dette arrangement og den støtte, I alle giver vores finalister, den næste generation af miljø-pionerer.

Prins William fortsatte med at understrege, hvor vigtig Earthshot og det arbejde, organisationen kæmper for at gennemføre, er:

– Samlet i dette rum er de mennesker og organisationer, der vil hjælpe os med at opnå vores mål med Earthshot; at reparere, genopbygge og forynge vores planet inden for dette årti. Det er ikke en let opgave, men som præsident John F. Kennedy sagde, da han bad USA samle sig bag målet om at sætte et menneske på månen; "Vi vælger at gøre disse ting, ikke fordi de er lette, men fordi de er svære".

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Prinsen kunne ikke lade være med at understrege, at på trods at de nuværende udfordringer med krig, inflation og energikrise, er det bydende nødvendigt, at vi arbejder for at løse klimakrisen:

– Jeg ved, at verden er et usikkert sted i øjeblikket, at mange familier og lokalsamfund over hele kloden står overfor ufattelige udfordringer fra konflikter til energikrise og madmangel. Det skal vi handle på, på den korte bane, men vi må og skal også holde stædigt fast i vores fokus på at takle den altoverskyggende trussel mod vores fremtid, for hvis vi ikke gør det, vil klimaforandringerne kun gøre disse nuværende udfordringer til fundamentale, globale udfordringer, med stor fare for vores alles liv. Det er derfor vores fælles mission er så uopsættelig, sagde prinsen med et alvorligt blik.

– Men der er stor grund til at være optimistisk! Samlingen af Earthshot-vindere og finalister fra 2021 beviser, at vi KAN lykkes. Vi kan beskytte vores verden for vores børn, børnebørn og generationerne, der vil følge dem, tilføjede han dog også.

En del af Earthshot-arbejdet er nemlig en stort anlagt årlig prisoverrækkelse, hvor de bedste idéer og projekter bliver udpeget og vinder økonomisk støtte til deres arbejde.

Den første prisoverrækkelse fandt sted i London sidste år.

Earthshot Prize Awards 2022, der er anden prisoverrækkelse ud af 10, skal efter planen løbe af stablen i Boston i USA til december.

Her vil nye inspirerende løsninger på klodens problemer blive hædret.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden