Fredag, 17. marts 2023 — af Christinna Braun

Prinsesse Kate tager over for prins William: Selvom jeg er glad, er jeg utrolig ked af det

Prinsesse Kate og prins William. 
Prinsesse Kate og prins William. 
Foto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Kate har overtaget prins Williams titel.

For en uges tid siden havde prinsesse Kate sin debut som oberst i Irish Guards – en titel, hun har overtaget fra sin mand, prins William.

Prins William havde haft titlen i flere år, indtil han i december overtog sin fars rolle som oberst i Welsh Guard.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På St Patricks Day - den irske nationaldag den 17. marts - var prins William og prinsesse Kate sammen på besøg hos Irish Guards.

Det var først gang, prinsesse Kate var med som oberst, ifølge Hello Magazine uddelte hun de traditionelle kløver-kvaste til officererne og garderne samt til regimentets irske ulvehund, Seamus. 

Se billederne fra dagen herunder. 

Kate og William til St Patricks Day 2023

Selvom det var en glædens dag, var prins William ked af det, da det var hans sidste tale som oberst i Irish Guards. Det skriver det britiske kongehus på Instagram.

- Selvom jeg er ekstremt glad for at være her for at fejre St Patrick’s Day med jer igen, er jeg utrolig ked af at holde denne tale, da det betyder, at min tid som jeres oberst er slut. Det har været en stor ære at have den titel; Jeg er stolt af alt, hvad den står for – lige som jeg er enormt stolt af hver enkelt af jer, lød det fra prins William.

Den nye oberst i Irish Guards, prinsesse Kate, holdt sin første tale som oberst.

- Jeg kunne virkelig ikke være mere stolt af at stå foran jer i dag. Det er virkelig en stor ære at være jeres oberst. Jeg er her for at lytte til jer, for at støtte jer og for at kæmpe for alt, hvad i gør – dette er et ansvar, jeg ikke tager let på, sagde prinsesse Kate.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden