24. okt. 2022
Af Stine Schou

Se kortet: Kong Charles og Camilla sender særlig hilsen

Charles og Camilla holder liv i en mere end 100 år gammel tradition ved at sende fødselsdagskort til en særligt udvalgte.

Rundt om i Storbritannien har en række særlige fødselarer fået sig en glædelig overraskelse, da de har tømt postkassen. I hvert fald dem, der kom til verden i 1922.

I anledning af modtagernes 100-års fødselsdag sender kong Charles og dronning Camilla nemlig deres lykønskninger i form af et kort, som parret altså nu har taget i brug for første gang.

Traditionen med, at majestæten sender en hilsen, indførte kong George V i 1917, da han begyndte at sende telegramhilsener til 100-års fødselarer og ægtepar, der kunne fejre 60-års bryllupsdag.

I dag bliver der hvert år sendt tusindvis af kort fra Buckingham Palace til dem, der fejrer 100 og 105-års fødselsdag og herefter modtager fødselaren et kongeligt kort hvert år. Også dem, der fejrer bryllupsdag efter 60, 65 og 70 års ægteskab samt hvert år derefter, modtager også en royal hilsen.

Under dronning Elizabeth IIs regeringsperiode blev der sendt omkring 1,3 millioner lykønskningskort til modtagere i det britiske kongerige.

Fotografiet på kortet af kong Charles og dronning Camilla er taget i sommeren 2018.

Herunder kan du se en af modtagerne. Det er Buckingham Palace, der har delt billedet på deres Instagram profil af 100-års fødselaren Ruth Park-Pearson.

1922 var året, hvor Mussolini kom til magten i Italien, og BBCs første radioudsendelser går i luften.

Læs mere om: