Mandag, 19. september 2022 - af Laura Dalgård Hansen

Smuk detalje fra dronning Elizabeths bryllup gentog sig ved begravelsen

Intet var tilfældigt ved dronning Elizabeths begravelse. 

Intet var tilfældigt ved dronning Elizabeths begravelse. 

Foto: Ritzau/Scanpix
Musikken ved dronning Elizabeths statsbegravelse i Westminster Abbey var nøje udvalgt.

Planlægningen af dronning Elizabeths begravelse har stået på i årevis, og der er intet ved den historiske begivenhed, der er tilfældigt.

Ikke mindst er musikken nøje udvalgt. 

På Twitter skriver Westminster Abbey, at alle de valgte salmer havde en særlig betydning for dronning Elizabeth og en særlig tilknytning til Westminster Abbey.  

Særligt én af salmerne skilte sig ud. ”The Lord’s my Shepherd” blev nemlig også spillet, da dronning Elizabeth og prins Phillip blev gift tilbage i 1947 – også i Westminster Abbey. Det skriver Today.

”Love divine, all loves excelling”, som også blev spillet under begravelsen, havde en særlig betydning, fordi den også blev spillet ved prins William og prinsesse Kates bryllup i Westminster Abbey i 2011.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hymnen ”O taste and see” skiller sig ligeledes ud, fordi de smukke toner lød under både dronning Elizabeths begravelse og ved hendes kroning, der ligeledes fandt sted i Westminster Abbey.

I den smukke blomsterdekoration på kisten var der ligeledes valgt detaljer, der havde tråde tilbage til dronning Elizabeths bryllup. Læs mere om det i linket herunder: 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden