Torsdag, 2. marts 2023 — af Sofie Nymand

Spekulationer om Buckingham Palaces opgør: Er det her årsagen til, at prins Harry og hertuginde Meghan skal forlade Frogmore Cottage

Prins Harry, hertuginde Meghan og kong Charles 
Prins Harry, hertuginde Meghan og kong Charles 
Foto: Ritzau Scanpix
Buckingham Palace har bedt prins Harry og hertuginde Meghan forlade Frogmore Cottage. Nu spekuleres der i årsagen bag.

Hidtil har prins Harry og hertuginde Meghan opholdt sig i Frogmore Cottage, når de har besøgt prinsens hjemland.

Det har været deres hjem i Storbritannien, siden de blev gift og fik Frogmore Cottage foræret af afdøde dronning Elizabeth.

Men nu er prins Harry og Meghan blevet bedt om at forlade ejendommen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det skriver Sky News, som har været i kontakt med parrets talsperson.

“Vi kan bekræfte, at hertugen og hertuginden af Sussex er blevet anmodet om at forlade deres bolig i Frogmore Cottage” udtaler talspersonen.

Anmodningen kommer fra Buckingham Palace, og beslutningen er angiveligt taget af prinsens far, kong Charles.

Ifølge BBC blev parret bedt om at forlade ejendommen i januar – blot få dage efter prins Harry udgav erindringsbogen “Spare”, på dansk “Reserven”.

Og det får flere til at spekulere i, om det var det, der fik bægeret til at flyde over, og kong Charles til at bede sin søn om at aflevere nøglerne.

Heriblandt DRs korrespondent i Storbritannien Tinne Hjersing Knudsen:

– Prins Harry udleverede jo mange historier om de kongelige, som jo egentlig ikke rigtig var hans at fortælle. Så det er nok derfor, de er blevet bedt om at forlade den sidste forbindelse, de havde til det britiske, udtaler hun i P1 Morgen.

Harrys bog har været særdeles populær på hylderne og har fået massiv omtale – mest af alt fordi bogen beskriver en intern splid mellem kongefamiliens medlemmer.

Blandt andet beskriver Prins Harry, hvordan hans bror, prins William, angiveligt skulle have slået ham, og han beskylder sin fars hustru, dronning Camilla, for at plante historier i tabloidpressen.

Dertil kommer, at prins Harry og hertuginde Meghan adskillige gange har rettet kritik mod institutionen, siden de forlod livet som arbejdende kongelige i 2020. Heriblandt i et interview med den amerikanske talkshowdronning Oprah Winfrey.

Harry og Meghan bor i Californien med deres to børn, Archie og Lilibet, men har boet i Frogmore Cottage, der ligger i området omkring Windsor Castle. 

Ejendommen ejes af Crown Estate. 

Buckingham Palace har endnu ikke kommenteret på sagen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden