8. jun. 2023
Af Malan Joensen

10 år efter de blev gift er prinsesse Madeleine og Chris O'Neill klar til endnu en livsomvæltende forandring

Christopher O'Neill og prinsesse Madeleine på bryllupsdagen 8. juni 2013.
Christopher O'Neill og prinsesse Madeleine på bryllupsdagen 8. juni 2013.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Prinsesse Madeleine og Chris O'Neill tager snart hul på et nyt kapitel.

Torsdag er det 10 år siden, en bevæget Chris O'Neill gav sit ja til en ligeså bevæget prinsesse Madeleine foran et hav af gæster og tv-seere i Slotskirken på Stockholm Slot ved en romantisk eftermiddagsvielse.

Brylluppet indvarslede en ny tid for den dengang 38-årige Chris O'Neill og den 31-årige prinsesse Madeleine, der nu endelig havde fundet kærligheden igen efter den kuldsejlede forlovelse med Jonas Bergstrøm.

Chris O'Neill og prinsesse Madeleine begyndte deres nye liv sammen i New York, hvor de også i sin tid fandt sammen, men sidenhen har de rykket teltpælene op flere gange og flyttet familien til et nyt sted.

Både London, Florida - og for en kortere periode Stockholm - har haft prinsesse Madeleine, Chris O'Neill og deres børn boende.

Nu venter en ny livsomvæltende forandring for prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, når de i løbet af sommeren igen pakker sydfrugterne og flytter - denne gang med kursen sat mod Sverige.

Luksusvillaen i Florida er sat til salg, og det lader til, at parret nu satser på Stockholm for en længere periode, da en af årsagerne til at vælge Sverige er, at de ifølge det svenske kongehus begge ønsker, at prinsesse Leonore, 9, prins Nicolas, knap 8 og lille prinsesse Adrienne på fem år skal gå i svensk skole og have en såkaldt "svensk opvækst".

Det har tidligere været meldt ud, at prinsesse Madeleine og Chris O'Neill ventes at flytte til Stockholm til august, og de behøver ikke at bekymre sig om at finde en passende bolig lige med det samme.

Familien har nemlig allerede en syv-værelsers lejlighed i Hovstallet i hjertet af Stockholm, hvor de tidligere har resideret under andre ophold i den svenske hovedstad.

Selv om prinsesse Madeleine og familien således har haft fine forhold hvad angår visitter i hjemlandet, er det langt fra det samme som at have en hverdag i Sverige.

Ifølge flere medier længes prinsesse Madeleine, der efterhånden har boet i udlandet i over 13 år, efter at være i Sverige, hvor hun også kan være tættere på forældrene dronning Silvia og kong Carl Gustaf, der er ved at være oppe i årene.

Da prinsesse Madeleine tilbage i 2009 tid forlod Sverige til fordel for millionbyen New York, var det især ønsket om at kunne gå i fred på gaden uden at blive genkendt og i det hele taget føre en mere anonym tilværelse, der trak.

Prinsesse Madeleines beslutning om at pakke kufferten og forlade hjemlandet kom i kølvandet på det opsigtsvækkende brud med hendes daværende forlovede Jonas Bergstrøm, der fik stor opmærksomhed, fordi Bergstrøm havde været prinsessen utro med en norsk håndboldspiller, og prinsesse Madeleine ville gerne væk fra al virakken.

Gennem fælles venner mødte prinsesse Madeleine efter lidt tid den britisk/amerikanske forretningsmand Chris O'Neill.

Det lykkedes dem at holde forholdet hemmeligt i nogle måneder, inden nyheden om at prinsesse Madeleine igen havde fundet kærligheden slap ud i 2011.

Halvandet år efter var Chris O'Neill på gæstelisten til kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter prinsesse Estelles dåb i Stockholm, hvor O'Neill fulgtes med prins Carl Philips kæreste Sofia Hellqvist, der endnu heller ikke var forlovet ind i den kongelige familie.

Det var ifølge svensk TV4 første gang, at kongeliges kærester var inviteret med til officielle begivenheder af den kaliber i kongefamilien uden at været forlovet i forvejen.

Fire måneder efter prinsesse Estelles dåb offentliggjorde prinsesse Madeleine og Chris O'Neill deres forlovelse.

Chris O'Neill afslog dog at blive svensk prins i forbindelse med ægteskabet, da han gerne ville blive ved med at have sin nuværende karriere og beholde sit britisk/amerikanske statsborgerskab.

Efter det storslåede bryllup den 8. juni 2013, hvor 455 gæster, deriblandt flere danske kongelige, festede i den svenske sommernat, havde den romantiske Chris O'Neill i al hemmelighed planlagt en bryllupsrejse til Seychellerne.

Da hvedebrødsdagene var ovre, boede prinsesse Madeleine og Chris O'Neill i New York, hvor de ni måneder efter brylluppet blev forældre til prinsesse Leonore på Presbytarian Weill Cornell Medical Center i New York den 20. februar 2014.

Ud over et kortere afbræk i Sverige, hvor sønnen prins Nicolas kom til verden den 15. juni 2015 på Danderyds Sjukhus, boede familien fra 2015-2018 i London pga. Chris' arbejde.

Prinsesse Madeleine ville helst føde parrets tredje barn i Sverige, så derfor rejste de til Stockholm i midten af februar 2018 forud for fødslen af Adrienne, der kom til verden den 9. marts samme år på Danderyds Sjukhus ligesom sin storebror.

Derefter pakkede familien kufferterne og flyttede til Florida senere på året, omkring fire måneder efter fødslen, og her har de haft base indtil denne sommer.

Nu starter der så et nyt kapitel for parret, når de vender tilbage til Sverige - og denne gang ikke blot for at opleve den smukke, svenske sommer, men have en rigtig hverdag i Madeleines hjemland.

Læs mere om: