Aldrig sket før: Derfor er prinsesse Sofias fødsel historisk

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip. 

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip. 

Foto: Mega
Prinsesse Sofias fødsel af prinseparrets tredje søn er på alle måder historisk.

Allerede inden prins Carl Philip og prinsesse Sofia bød deres tredje søn velkommen fredag, blev der talt om, hvor historisk og anderledes end tidligere kongelige fødsler denne fødsel ville blive.

Prinseparrets tredje barn er nemlig det første kongelige barn, der kommer til verden, efter at kong Carl Gustaf den 7. oktober 2019 besluttede, at prinsesse Madeleine samt prins Carl Philips børn ikke længere hører til kongehuset og ikke længere er kongelige højheder.

Prinseparret reagerede dengang positivt på ændringen og skrev på deres Instagram-profil, at det vil give deres sønner mere frie valgmuligheder i livet. 

Deres sønner beholdt både deres prinsetitler og hertugdømmer. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Måske salut

Det vides derfor endnu ikke, om den kongelige fødsel i morgen lørdag vil blive markeret med en salut på 21 skud fra Skeppsholmens salutstation, som det ellers er tradition, nu hvor barnet ikke er en del af kongehuset. 

Derudover kommer også pandemien til at påvirke, hvad der kommer til at ske efter fødslen, har Svensk Damtidning tidligere skrevet.

Således har hoffet efter sigende denne gang ikke planlagt et officielt pressemøde med den nybagte far prins Carl Philip på hospitalet, som det ellers har været tradition. 

Stadig gudstjeneste

- Når det gælder selve fødslen, så kommer coronavirus til at påvirke. Pandemien gør, at det bliver lidt anderledes denne her gang, lød det tidligere fra kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

Ifølge kongehusets kalender deltager kong kong Carl Gustaf på søndag i en konselj (et slags statsråd, red.) på Stockholms slott, hvor han informerer regeringen om det kongelige barns titel, navn og hertugdømme. 

Efterfølgende bliver der, traditionen tro, afholdt en taksigelsesgudstjeneste Te Deum på det kongelige slot i Stockholm.

Stadig del af tronfølgen

Den nye svenske prins vil ligesom sine storebrødre være en del af tronfølgen og er nummer syv i den den svenske tronfølge efter sin far, prins Alexander og prins Gabriel. 

Men den nye prins får ikke apanage og skal derfor engang i fremtiden finde en mulighed for at forsørge sig selv.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden