Tirsdag, 8. september 2020 - af Marianne Singer

Alvorlig situation: Victoria mangler på kongelig festdag

Kronprinsesse Victoria.

Kronprinsesse Victoria.

Foto: Mega
Det bliver en helt anderledes åbning af Riksdagen i Stockholm tirsdag den 8. september. Flere kongelige familiemedlemmer er ikke med på grund af coronarestriktioner, deriblandt kronprinsesse Victoria.

Coronasituationen i Sverige er stadig så alvorlig, at flere medlemmer af den svenske kongefamilie ikke deltager i den officielle åbning af Riksdagen tirsdag.

Højst usædvanligt er det således kun kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der vil vise sig på den store festdag i Stockholm.

Ikke som det plejer

Den yngre generation af kongelige, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Sofia, vil ikke være tilstede, som de ellers så vidt muligt plejer at være.

 

Foto: Mega

Ceremonien, der svarer til Folketingets åbning i Danmark, begynder klokken 14.00 om eftermiddagen med færre programpunkter og medvirkende end sædvanligt. 

“Coronapandemien gør, at riksmødets åbning ikke kan gennemføres som sædvanligt. Eksempelvis kan kun et begrænset antal personer være på plads i kammeret og mange af de aktivitetet, som programmet for riksmødets åbning plejer at indholde, vil ikke blive gennemført, lyder det på Riksdagens hjememside. 

Foto: Mega

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden