Torsdag, 15. oktober 2015 — af af Ulrik Ulriksen

Babylykke i det svenske kongehus

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia fuldender det svenske baby-hattrick
Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har annonceret, at de venter deres første barn.
Jesper Sunesen / BILLED-BLADET
Der har været masser at juble over i det svenske kongehus i de senere år. Nu kan prins Carl Philip knytte næven i triumf over, at hans prinsesse Sofia venter deres første barn. Hun har termin i april, bare en måneds tid efter kronprinsesse Victoria ventes at føde sit og prins Daniels barn nummer to.

I det svenske kongehus er der for alvor gang i familieforøgelsen. Nu venter prins Carl Philips og hans bedre halvdel prinsesse Sofia deres første barn, og kronprinsesse Victoria venter sit barn nummer to. Sofia har termin i april, mens Victoria ventes at nedkomme måneden inden.

Et par år med travlhed

I løbet af de seneste år er der allerede kommet tre dejlige børn til i kongehuset. Kronprinsesse Victoria og prins Daniel fik 23. februar i 2012 prinsesse Estelle, tre år, og prinsesse Madeleine og Chris O’Neill leverede 20. februar 2014 prinsesse Leonore, et år, og den 15. juni i år fik de sønnen prins Nicolas, fire måneder.

Fem dejlige børnebørn

Således har kong Carl Gustaf og dronning Silvia om et halvt års tid fem dejlige børnebørn, som alle er kommet til indenfor lidt over tre års tid. Der er vist ingen tvivl om, at der kommer ekstra gang i vaskekludene på Stockholms Slott og Drottningholms Slott, hvor kongen og dronningen normalt samler hele familien omkring sig til store festdage og i ferier.

Det bringer nok også herlige minder tilbage hos kongeparret om dagene som småbørnsfamilie i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne med trioen kronprinsesse Victoria, prins Carl Philip og prinsesse Madeleine som havde meget glæde af hinanden. De tre søskende kom til verden inden for fem år. Victoria 14. juli 1977, Carl Philip 13. maj 1979 og Madeleine 10. juni 1982.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden