Tirsdag, 14. februar 2023 — af Sofie Nymand

Bekymrende meldinger om kronprinsesse Victoria og prins Daniels rejse: Det er for tidligt at sige

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Foto: Ritzau Scanpix
Det er endnu uvist, hvorvidt kronprinsesse Victoria og prins Daniels rejse bliver påvirket af den alvorlige situation i New Zealand.

I øjeblikket lyder der bekymrende meldinger fra den anden side af kloden, hvor kronprinsesse Victoria og prins Daniel befinder sig.

Sveriges kronprinsessepar er på officielt besøg i Australien, men om få dage rejser de videre til New Zealand, hvor der netop er erklæret national undtagelsestilstand.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det sker efter en cyklon ramte landets nordø mandag og har siden raset med voldsomme skybrud og orkanstød.

Den kraftige storm har skabt massive ødelæggelser, oversvømmelser, jordskred og flere newzealændere er blevet evakueret fra deres huse, ligesom 225.000 står uden strøm. Landets premierminister Chris Hipkins kalder, ifølge BBC, det New Zealands største vejrkatastrofe i et århundrede.

Ifølge kongehusets kalender skal kronprinsesse Victoria og prins Daniel på torsdag besøge hovedstaden Wellington og byen Hamilton.

Det skriver Svensk Damtidning.

På nuværende tidspunkt lyder meldingen fra det svenske hof, at fortsat er planen, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel rejser videre til New Zealand:

- Det er for tidligt at sige det enkelt. Det er et program, som det newzealandske udenrigsministerium har ansvaret for, så vores ambassade i Canberra er i kontakt med udenrigsministeriet, så vi vil simpelthen se, hvordan vejrsituationen udvikler sig, udtaler pressemedarbejder ved hoffet Johan Tegel til Svensk Damtidning.

Ifølge CNN forudsiger meteorologer, at stormen stadig vil påvirke landet det meste af onsdagen, før den gradvist aftager.

Det er tredje gang i New Zealands historie, at der bliver udråbt undtagelsestilstand.

Første gang var, da et jordskælv ramte Christchurch i 2011, hvor 185 mistede livet. Anden gang var i forbindelse med corona-pandemien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden