Torsdag, 11. marts 2021 - af Marianne Singer

Bekymring for prins Daniel efter coronasmitte

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Kronprinsesse Victoria og prins Daniel
Foto: Ritzau Scanpix
Efter det torsdag aften kom frem, at prins Daniel er blevet smittet med coronavirus, er bekymringen stor for prinsen på grund af hans nyretransplantation.

Efter at kongehuset torsdag aften meddelte, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel er blevet testet positiv for Covid-19, er bekymringen for især prins Daniel vokset. 

Prins Daniel tilhører, ifølge Svensk Damtidning, nemlig risikogruppen i forbindelse med coronavirus, fordi han i 2009 fik en nyretransplantation.

Prinsens nyresygdom blev opdaget ved et tilfælde, da han var 16 år.

Han fik en hjernerystelse under en fodboldkamp, og da han fik et helbredstjek i forbindelse med uheldet, opdagede man, at teenagerens nyretal var meget lave.

Tilstanden skyldes en medfødt, men ikke arvelig nyrefejl. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I risikogruppen

Det er Svensk Damtidnings chefredaktør Johan T Lindwall, der i en kommentar torsdag aften skriver, at der er bekymring for prins Daniel, fordi han på grund af sin nyretransplantation tilhører risikogruppen. 

Ifølge Johan T Lindwall har de svenske sundhedsmyndigheder meldt ud, at nyretransplanterede som prins Daniel, og hans nærmeste, som kronprinsesse Victoria, hurtigst muligt skal vaccineres mod coronavirus. 

Men det nåede kronprinsesseparret ikke, før de blev smittet. 

I karantæne

Og derfor skal Victoria og Daniel nu være i karantæne med deres børn på Haga Slot, indtil de ikke har symptomer mere. 

Heldigvis har kongehuset meldt ud, at kronprinsesseparret kun har milde symptomer. 

Særlig dag

Netop torsdag har i forvejen været en helt særlig dag for prins Daniel, fordi det er World Kidney Day med overskriften "Living well with kidney disease".

I den anledning delte prins Daniel et budskab på kongehusets sociale medier tidligere på dagen.

- Jeg er selv en af dem. Men jeg var heldig. Min nyresygdom blev opdaget i tide, og efter en periode i dialyse fik jeg en ny nyre, doneret af min far. Alle er ikke lige så heldige som mig, lød det blandt andet fra prins Daniel, der i dagens anledning sendte en speciel hilsen til alle med nyresygdomme.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden