14. jun. 2015
Af af Dorte Qvist

Bryllupskage og brudevals: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia overraskede igen

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/kage.jpg
Scanpix
Futuristisk bryllupskage og bryllupsvals til "Sofias brudevals" - prins Carl Philip og prinsesse Sofia satte virkelig deres eget personlige præg på hver en detalje af deres bryllupsfest

Efter brudeparret og deres mange gæster brød op fra middagen, gik de ind i et tilstødende lokale, hvor en futuristisk bryllupsinstallation med 12 brudekager - hver i form som en hvid "rand" med lys i midten - ventede.

Efter sigende skulle den smage af pistacie, yoghurt og rabarber.

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia skar det første stykke kage ud med en sabel og smagte på kagen. Herefter trådte en række konditorer til, løftede de mange kager ned fra den store stål-installation, der fyldte hele bordet, og begyndte at skære dem ud til de mange gæster.

LÆS MERE: Prins Carl Philip og Sofia overraskede: Popmusik i kirken

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia dansede brudevals til svensk sang

Klokken var blevet over halv et, før det var tid til bryllupsvalsen i det fantastiske rum, Karl XI's galleri, hvor der var lagt et nyt skånegulv oven på det gamle antikke gulv, der simpelthen var for skrøbeligt til, at der måtte danses på det.

Da brudeparret kom ind i rummet til alle gæsterne, var prinsesse Sofias lange slæb blevet hægtet af hendes kjole, og det smukke slør var sat fast om hendes håndled, så hun var klar til brudevalsen.

Det skete til en lidt usædvanlig vals, nemlig til nummeret "Sofias brudevals", skrevet af Pelle Arhio og sunget af sangeren Per Bredshammar. Prins Carl Philip klarede dansetrinene korrekt og snurrede flere gange sin brud elegant rundt.

Midtvejs inde i sangen trådte kong Carl Gustav også ud på dansegulvet med brudens mor, Marie Hellqvist, mens Eric Hellqvist svang dronning Silvia, og kort efter vinkede bruden også de andre gæster ud på dansegulvet. Så da "Sofias brudevals" sluttede, var dansegulvet fyldt. Og det er det formentlig indtil de lyse morgentimer, hvor festen slutter.

Læs mere om: