Carl Gustaf bekymret over skovbrand

KOng Carl Gustaf

KOng Carl Gustaf

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Den svenske konge udsender en officiel meddelelse om den ødelæggende brand, der raser på sjette døgn.

Den skovbrand, som har hærget Sverige siden torsdag i sidste uge og tvunget tusinder til at forlade deres hjem, er ifølge eksperter den værste skovbrand i Sverige i moderne tid.

Kong Carl Gustaf følger udviklingen tæt og udsendte en erklæring tirsdag den 5. august på kongehusets officielle hjemmeside, hvor han udtrykker sin dybe bekymring for de mennesker, der har været nødsaget til at forlade deres hjem. Kongen udtrykker også sin støtte til de hårdt arbejde mænd og kvinder, der kæmper for at slukke flammerne.

"Dette er en af de største skovbrande i moderne tid i Sverige. Jeg føler dybt med de mennesker, der er blevet bedt om at forlade deres hjem", siger kongen i pressemeddelelsen, hvor han også omtaler landmænd og andre, der har mistet afgrøder eller skovområder i ødelæggelserne. 

"Jeg har også forståelse for, at det er en svær situation for alle de, der arbejder hårdt for at slukke brandene og for de mennesker, der kæmper med konsekvenserne", udtaler kongen.

Branden hærger et område i Sverige på omkring 15,000 hektar -- svarende til 21,000 fodboldbaner -- og det frygtes, at arbejdet med at slukke branden kan vare til slutningen af august.

Klik her for at se et kort over, hvor branden hærger.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden