Carl Gustaf chokeret over påsat brand

Kong Carl Gustaf

Kong Carl Gustaf

Foto: Ritzau/Scanpix
For Sveriges kong Carl Gustaf betyder hans gamle skole en hel del. Derfor er han chokeret over, at en tilsyneladende gal person har været på spil ved skolen.

Kong Carl Gustaf tilbragte syv vigtige år på kostskolen i Sigtuna, hvorfra han blev student i 1966.

Skolen har en helt særlig plads i kongens hjerte, og derfor er han rystet over, at Sigtuna-kostskolen har været udsat for en tilsyneladende påsat brand.

Carl Gustaf er berørt

Kongen er blevet informeret om branden meddeler kongehusets kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning, og hun bekræfter, at hændelsen berører Carl Gustaf.

Det er skolens aula, som er brændt ned.

Sigtuna Kostskole
Foto: Ritzau/Scanpix

Sigtuna Kostskole

Netop dette sted på skolen dannede rammen om de store fester og ceremonier, og derfor er mange af kongens og de øvrige elevers minder knyttet til netop aulaen.

Politiets mistanke

Politiet mistænker brandet for at være påsat, og skolen har tidligere modtaget trusler fra en psykiatrisk patient.

Man ved dog endnu ikke, om der er nogen forbindelse mellem truslerne fra den psykiatriske patient og den tilsyneladende påsatte brand.

Vækket om natten

Heldigvis kom ingen mennesker til skade under branden, der var så voldsom, at redningstjenesten ikke kunne slukke den, og man valgte derfor at lade aulaen brænde ned til grunden.

– I nat blev vi vækket af den sørgelige besked, at skolens aula stod i flammer. Et stykke historie er lagt i graven, skriver skolen på sin hjemmeside.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden