Carl Gustaf og Silvia holder varmen omkring et spejderbål

Det svenske kongepar iført praktisk tøj.

Det svenske kongepar iført praktisk tøj.

Foto: AOP
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia fik varmen på international spejderlejr.

Det så rigtig hyggeligt ud, da Kong Carl Gustaf og Dronning Silvia sad tæt sammen og lod varmen fra bålet holde dem varme under et internationalt spejdermøde. Bålhyggen var arrangeret af World Scout Foundation i Schweiz i lørdags, den 25. oktober.

Den svenske konge har været æresformand for World Scout Foundation siden 1977, og han og Dronning Silvia har været i Schweiz siden i torsdags for at deltage i et tre dage langt, internationalt spejdermøde.

Under dette møde deltog det svenske kongepar i seminaret “A vision for Africa”, som blev holdt i Zürich i fredags. Dette seminar handlede om spejderbevægelsen og lederskab i Afrika. Kong Carl Gustaf holdt tale på seminaret og nævnte, at World Scout Foundation er inspireret af den sydafrikanske menneskerettighedsforkæmper Desmond Tutu.

“Dagens seminar handler om spejderbevægelsen og lederskab i den afrikanske region”, sagde kongen og fortsatte:

“Den tidligere spejder og nobelpristager, ærkebiskop Desmond Tutu, har fortalt om sin tro på værdien af spejdersport. Ifølge ham selv var det spejdervægelsen, der gav det unge, sorte barn, som han var, muligheden for at blive en leder i Sydafrika og evnerne til at forandre samfundet.”

Kong Carl Gustaf nævnte også, hvordan spejderne i Vestafrika i øjeblikket arbejder sammen med sundhedsarbejderne for at stoppe spredning af ebola.

Lørdag deltog Kong Carl Gustaf og Dronning Silvia i forskellige aktiviteter på det schweiziske spejdercenter Kandersteg — et af verdens største internationale spejdercentre. Kongeparret deltog blandt andet i en flagceremoni, inden de satte sig omkring bålet sammen med en stor gruppe spejdere.

Et dejligt bål holdt spejderne og kongeparret varme på Kandersteg International Scout Centre i Schweiz lørdag den 25. oktober.

Et dejligt bål holdt spejderne og kongeparret varme på Kandersteg International Scout Centre i Schweiz lørdag den 25. oktober.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden