Tirsdag, 24. maj 2016 - af af Marianne Singer

Dagens dåbsbarn: Prinsesse Estelle

Prinsesse Estelle.

Fotomontage.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
BILLED-BLADET varmer op til dåben af kronprinsesse Victoria og prins Daniels søn, prins Oscar, fredag den 27. maj. I dag mindes vi, da kronprinsesse Mary stod fadder til prinsesse Estelle i maj 2012.
Der var ikke den mindste nervøsitet at spore hos kronprinsesse Victoria og prins Daniel, da de ankom til slotskirken på Stockholms slott med dåbsbarnet, deres datter prinsesse Estelle, den 22. maj 2012.   Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!   Den smukke, historiske kirke var fyldt med 550 inviterede gæster til prinsesse Estelles dåb, deriblandt deres nærmeste kongelige fra hele Europa og det officielle Sverige.   Prinsesse Estelles fem faddere, kronprinsesse Mary, daværende kronprins Willem-Alexander, kronprins Haakon af Norge, prins Carl Philip og prins Daniels søster, Anna Westling Söderström, var alle på plads inde i kirken.    LÆS MERE: Prinsesse Estelle på nye, flotte frimærker  

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel var opmærksomme på deres datter

Udenfor skinnede solen og indenfor viste kronprinsesse Victoria og prins Daniel, hvor harmonisk deres lille familie allerede var dengang.    Kronprinsesse Victoria og prins Daniels førstefødte og Sveriges kommende dronning, prinsesse Estelle, kom som de sidste ind i kirken til tonerne af ”Jubilate, sats 1” og satte sig til rette oppe ved alteret flankeret af Victorias forældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia.   Under hele dåben var kronprinsesse Victoria og prins Daniel meget opmærksomme på prinsesse Estelle, som de på skift nussede og aede.   Og da kronprinsesse Victoria stillede sig op til ærkebiskop Anders Wejryd for med sikker stemme at læse takkebønnen op, sørgede prins Daniel for, at prinsesse Estelle følte hans nærvær ved at kysse hende blidt på panden.   

Kronprins Haakon læste Galater-brevet op

Også kronprins Haakon fik lov til at sige nogle ord, da han læste "Galater-brevet" op.   Ærkebiskoppens personlig prædiken til prinsesse Estelle og hendes forældre var et af højdepunkterne under dåben, hvor budskabet var, at alle er lige, og at også prinsessen vil have sine udfordringer i livet, og at forældrene skal gøre hendes liv så godt som muligt.   Men det var især under Elin Rombos sang ”Vilar glad. I din famn”, der er skrevet af ABBA-musikeren Benny Andersson, at kronprinsesse Victoria og prins Daniel virkede berørte af den smukke stemning, som bredte sig inde i kirken, mens Estelle stadig hyggede sig afslappet i mors favn.   Da det var tid til selve dåbshandlingen, hvor ærkebiskoppen tog Estelle i sin arm og døbte hende, kunne parret nyde det højtidelige øjeblik fuldt ud med morfar, kong Carl Gustaf, ved deres side.   

Træt prinsesse Estelle fik sin sut

Prinsesse Estelle gav kun små lyde fra sig, da hun fik Öland-vandet på hovedet, men efterfølgende måtte sutten frem, da prinsesse Estelle virkede lidt træt.    SE BILLEDERNE: Prinsesse Estelle var stjernen i 2015   Alt gik, som det skulle, så da kronprinsesse Victoria og prins Daniel efter 35 minutter forlod kirken med deres datter, virkede de glade og tilfredse.    Efterfølgende var der modtagelse på slottet og en privat frokost for specielt inviterede.  

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden