2. maj. 2022
Af Lene Skriver Bak

Deler skæbne og hjertebarn: Denne prinsesse fik Carl Philip besøg af

Prins Carl Philip er ordblind og har hele sit voksne liv kæmpet for at afstigmatisere lidelsen. Det hjertebarn deler han med en britisk prinsesse, der for nylig var på besøg i Sverige.

Prins Carl Philip er ordblind.

Det har prinsen selv fortalt og han bruger sine egne udfordringer aktivt i arbejdet mod stigmatisering og de fordomme, ordblinde mennesker møder.

Netop kampen mod fordommene er en vigtig del af arbejdet i prins Carl Philip og prinsesse Sofias fond, Prinsparets Stiftelse, og det var da også netop fonden, der, sammen med den britiske organisation Made By Dyslexia, havde arrangeret World Dyslexia Assembly på kongeslottet i Stockholm.

Prins Carl Philip holdt selv åbningstalen til arrangementet, der ikke alene havde kongelig deltagelse fra Sverige, men også fra England.

Prins Carl Philip havde nemlig selskab af sin hustru, prinsesse Sofia, og mor, dronning Silvia, men også af den britiske prinsesse Beatrice og hendes mand, Edoardo Mapelli Mozzi.

Prinsesse Beatrice er selv ordblind, en diagnose hun fik som syvårig, og arbejder for at bekæmpe begrænsninger for og fordomme mod ordblinde, blandt andet ved at være protektor for Made By Dyslexia.

Inden World Dyslexia Assembly begyndte, tog prins Carl Philip sammen med dronning Silvia og prinsesse Sofia imod de britiske gæster i 'Sibyllas lejlighed' på kongeslottet.

Se billeder fra dagen i galleriet øverst.

Læs mere om: