Den svenske kongefamilie går en spændende december i møde

Dronning Silvia.

Dronning Silvia.

Arkivfoto: MEGA
Det svenske kongepar skal til Indien i begyndelsen af måneden, og senere venter der flotte fester og en fødselsdag.

Julemåneden byder på mange spændende begivenheder i det svenske kongehus.

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia begynder december måned med et statsbesøg til Indien. 

Ifølge det svenske hofs hjemmeside ankommer kongeparret til New Delhi søndag 1. december og tager hul på det officielle program dagen efter.

Statsbesøget, der har fokus på at styrke svensk-indisk samarbejde og handel, og hvor repræsentanter for omkring 50 svenske organisationer og firmaer deltager, slutter fredag 6. december.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Traditionen tro venter der få dage senere den fornemme Nobelpris-overrækkelse og senere Nobelbanket den 10. december på Stockholms Rådhus.

Her spiser prismodtagerne og et væld af notabiliteter gallamiddag med store dele af den svenske kongefamilie.

Kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine deltager, og det plejer at være et af årets mest stemningsfulde aftener for det svenske kongehus, hvor de flotteste gallakjoler og mest glitrende diademer bliver vist frem.

Dagen efter banketten modtager kongeparret prisvinderne på slottet og byder på middag, og her deltager også børnene og deres ægtefæller, dog uden prinsesse Madeleines mand Chris O'Neill, der sandsynligvis bliver tilbage i Florida for at tage sig af børnene prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne.

Dagen før kulminationen på december måned, lillejuleaften, har dronning Silvia så fødselsdag, og hun fejrer sandsynligvis sin 76-års fødselsdag med det meste af familien omkring sig.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden