Fredag, 6. juni 2014 - af af Marianne Singer i Stockholm

Den svenske kongefamilie til blå-gul fest

Den svenske kongefamilie til festforestilling.

Den svenske kongefamilie til festforestilling.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Ugens hovedpersoner, prinsesse Madeleine og Chris O'Neill, fejrede nationaldagen på Skansen i Stockholm med resten af kongefamilien.

Vejret var køligt og himlen fyldt med skyer. Alligevel var godt og vel 13.000 mennesker, deriblandt flere hundrede VIP-gæster, mødt op på frilandsmuseet Skansen i de grønne omgivelser i Djurgården for at følge aftenens festforestilling i anledning af nationaldagen.

Dagens æresgæster var som de forgående år den svenske kongefamilie, der ankom i flotte hestekareter - først kong Carl Gustaf og dronning Silvia, derefter kronprinsesse Victoria og prins Daniel og til sidst prinsesse Madeleine og Chris O'Neill.

De mange gæster havde forinden fået at vide, at de ikke måtte vifte med deres blå-gule flag, når hestene kom ind til Sollidenscenen, men derefter fyldte et hav af flag tilskuerrækkerne gang på gang.

Kongefamilien satte sig sammen til højre for scenen, hvor de kunne følge aftenens program på nært hold.

Her hyggede de sig den næste times tid med optrædener af kendte, svenske kunstnere som gruppen Medina, Lill Lindfors og Eurovision Contest-vinder Loreen.

Undervejs blev der sunget kungssången, det svenske flag blev hejst, og forskellige udvalgte foreninger tog imod faner fra kongen.

Forestillingen sluttede kl. 19.30 med nationalsangen, og kongefamilien takkede kunstnerne for deres optræden. Derefter tog kongefamilien igen tilbage til Stockholms Slott til nationaldagsmodtagningen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden