1. aug. 2016
Af Juliane Olsen

Der venter kong Carl Gustaf og dronning Silvia et travlt efterår

Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia
Foto: AOP
Det svenske kongepar er vant til en hektisk kalender, men prinsessernes barselsorlov er ensbetydende med flere pligter til kongen og dronningen.

Der er et travlt efterår i vente for kong Carl Gustaf og dronning Silvia, for lige nu er der hele tre svenske prinsesser på barselsorlov.

Derfor får det svenske kongepar ifølge den svenske avis Svensk Damtidning mere travlt end normalt, selv om prinsesse Sofia og kronprinsesse Victoria allerede nu arbejder, men dog i begrænset omfang.

Efteråret byder på over 40 opgaver for kong Carl Gustaf og dronning Silvia, hvilket de sikkert ikke har noget imod.

SE VIDEOEN: Prinsesse Benedikte og det svenske kongepar populære i Tyskland

Kongeparret har 15 fælles opgaver

De er nemlig vant til at arbejde i et højt tempo med mange rejser, og kongeparret ynder desuden at være på opgave sammen.

Frem til slutningen af oktober har parret ikke mindre end 15 fælles opgaver, og det er inklusive de seks dage, de får sammen ved OL i Rio de Janeiro.

Desuden står der også et tredages besøg i Tyskland på programmet, men kong Carl Gustaf må dog afgjort siges at blive den mest travle.

Dronning Silvia alene på opgave

Han har hele 17 repræsentative opgaver på egen hånd indtil slutningen af oktober – heriblandt et informationsmøde på slottet den 26. september.

Her gør kronprinsesse Victoria ham dog selskab, mens dronning Silvia skal alene på opgave hele 11 gange i den kommende tid.

Herunder opgaver, der vedrører Silviahemmet, World Childhood Foundation samt organisationen De gamlas dag.

Læs mere om: