18. jan. 2021
Af Marianne Singer

Derfor er det svenske kongepar flyttet

Det svenske kongepar. 
Det svenske kongepar.
Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna
Der er en helt særlig grund til, at kong Carl Gustaf og dronning Silvia igen er flyttet ud på landet.

I forbindelse med, at kongehuset i fredags delte et billede af kong Carl Gustaf, 74, der modtager sin første corona-vaccine, blev det også afsløret, at det svenske kongepar er flyttet til Stenhammars slott.

https://imgix.billedbladet.dk/210115_hmk_vaccination_foto_sara_friberg_kungl_1_0.jpg
Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Og det er der en helt særlig grund til, forklarer hoffets kommunikationschef Margareta Thorgren til Svensk Damtidning.

Ligesom i foråret

- Nu opholder de sig ligesom i foråret på Stenhammars slott i en periode. Dette skyldes, at pandemien fortsætter og de derfor er mere eller mindre i karantæne, siger Margareta Thorgren.

Således har kongeparret endnu engang skiftet det mere travle byliv på Drottningholms slott ud med et mere roligt landliv på Stenhammars slott, der ligger i Flens Kommune i Södermanland omkring 120 kilometer sydvest for Stockholm.

https://imgix.billedbladet.dk/20120904-124949-5-1920x1310we_1.jpg
Stenhammars slott.
Foto: Ritzau Scanpix

Søster flyttede ind

I foråret boede også kongens søster, prinsesse Birgitta, 83, i knap to måneder hos kongeparet på det hyggelige slot, hvorefter hun rejstre hjem til Mallorca igen.

Stenhammars slott har altid betydet noget helt særligt for kong Carl Gustaf, der allerede som 19-årig fik brugsretten til stedet.

Pæn indtægt

Gennem årene har kongefamilien investeret mange millioner kroner i slottet, og de får årligt en pæn indtægt fra godset, som både har skovbrug, kvægdrift, agerbrug og hesteopdræt.

Kong Carl Gustaf har tidligere udtalt, at han gerne så sin søn, prins Carl Philip, flytte ind på godset, som ikke har været fast beboet i 50 år.

Læs mere om: