2. nov. 2018
Af Niels Burgos

Derfor rejser dronning Silvia alene til Brasilien

dronning silvia
Dronning Silvia.
Foto: ALL OVER PRESS
Svenske dronning Silvia skal på en "lang, men vigtig rejse", siger det svenske hof

Dronning Silvia har haft stor rejseaktivitet dette efterår. For blot et par uger siden besøgte hun tre lande på bare 11 dage - og nu er det tid for den næste store rejse. Denne gang går rejserne til Brasilien og New York.

På torsdag, den 8. november, skal 74-årige Silvia være en af hovedtalerne ved et arrangement i den brasilianske milliony, Sao Paulo, hvor der sættes fokus på demens.

Silvia sætter fokus på demens

- Det er et stort symposium, som afholdes hvert år, og som tidligere har været afholdt i Stockholm. Det er vigtigt for dronningen at deltage, fordi hun er blevet international ambassdør for dette emne, og dette er en mulighed for at sætte mere fokus på emnet,siger informationschefen hos det svenske hof, Margareta Thorgren, iflg. Svensk Damtidning.

Sao Paulo er faktisk også byen, hvor dronning Silvia voksede op - i et nu nedrevet hus i kolonistil med palmer i haven. Margareta Thorgren udelukker da heller ikke, at der kan blive tale om private aktiviteter i forbindelse med besøget i barndomsbyen.

Men allerede fire dage senere har Silvia opgaver hjemme i Stockholm - og dagen efter hjemkomsten venter et tre-dages statsbesøg fra Italien. Når den italienske præsident, Sergio Mattarella og hans datter, Laura, er rejst igen, går turen til New York for Silvia. Denne gang i selskab med kongen. Kongeparret skal bl.a. til møde med World Scount Foundation i FN's hovedkvarter.

Læs mere om: