Lørdag, 10. april 2021 - af Marianne Singer

Derfor vækker ny video med dronning Silvia opsigt

Dronning Silvia. 
Dronning Silvia. 
Foto: Peter Knutson, Kungahuset.se
En ny video med dronning Silvia vækker opsigt både i Sverige og udlandet af forskellige grunde.

Efter at det svenske kongehus torsdag delte en video med dronning Silvia, har det ført til undren i både Sverige og udlandet. 

I videoen ser man den svenske dronning holde en stærk tale ved et internationalt digtialt symposium, der handlede om, hvordan man kan forebygge seksuelle overgreb mod børn.

Hvor er de?

Efterfølgende har Svensk Damtidning skrevet, at mange undrer sig over, hvor kongeparret egentlig befinder sig lige nu.

For videoen er ifølge hoffet indspillet på Drottningholm slott, mens normalt befinder kongeparret sig på nuværende tidspunkt på Stenhammar slott, udenfor Flen.

Et slot, som kongeparret også har brugt ekstra meget tid, under pandemien. 

Derfor undrer Svensk Damtidning sig over, om videoen kan være indspillet på forhånd. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Skjuler hånd

I Tyskland har magasinet Bunte så bemærket, at dronning Silvia i videoen endnu engang skjuler den hånd, som hun brækkede midt i februar i forbindelse med en faldulykke. 

Derfor spekulerer de i, om dronning Silvia stadig er så meget præget af skaden, at hun stadig må holde den i ro. 

Også i en video fra kongehuset med dronning Silvia den 23. marts, der viser hende til konferencen Sverige mod narkotika, gemmer dronningen sin højre hånd under sit sjal. 

Vi skal beskytte børnene

I den nye video taler dronning Silvia om, at vi skal gøre alt for at beskytte børnene. "Og hvis det ikke lykkedes at forhindre de ondskabsfulde kriminelle handlinger, skal ethvert barn der er blevet misbrugt, få chancen til at hele igen - fysisk og mentalt. Og gives muligheden for at tro på fremtiden igen, lød det blandt andet fra dronningen under konferencen, hvor der blev talt om strategier for at forebygge seksuelle overgreb mod børn og om at give støtte til de udsatte. 

I symposiet, der blev arrangeret af @harvard, deltog blandt andre deltog ledere, fagpersoner, akademikere og repræsentanter fra forskellige børneretsorganisationer. 

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden