4. jun. 2013
Af Jan Bergman

Det hedder prinsesse Madeleine efter vielsen

Prinsesse Madeleine beholdt sit navn efter vielsen.
Prinsesse Madeleine beholdt sit navn efter vielsen.
Martin Høien/BILLED-BLADET
På lørdag får den svenske prinsesse Madeleine endeligt sit livs udkårne, Chris O’Neill. Læs hvad prinsessen hedder som nygift.

Om fire dage er der prinsessebryllup i Slottskyrkan i Stockholm. Klokken 16. lukkes dørene og den kirkelige vielsen går i gang. Men hvad kommer prinsesse Madeleine til at hedder, når hun som gift kvinde igen træder ud ad kirkedøren.

Ifølge den svenske avis Aftonbladet, kommer vi ikke til at se prinsessen med nyt navn. Således fortsætter prinsessen med at hedde Madeleine Thérèse Amelia Josephine. Dermed tager Madeleine ikke sin ægtemands efternavn til sig.

Ifølge hofekspert Sten Hedman er det usædvanligt, og han drager paralleller til henholdsvis prinsesse Birgitta og prinsesse Margaretha, som begge lagde navne til da de blev gift.

Fra hoffet har man ikke de store kommentarer til navnesagen og informationschef Bertil Ternert kommentarer nøgternt:

- Det er hendes beslutning, jeg har ingen kommentarer.

I øvrigt forbliver Chris O’Neil almindelig borger efter vielsen. Han har nemlig ønsket at beholde sit amerikanske statsborgerskab og fortsætter sine erhvervsmæssige foretagender. Derfor bliver han ikke ophøjet til kongelig og prinsetitel, i henhold til de gældende regler i det svenske kongehus.

Læs mere om: