Det svenske hof bekræfter: Prinsesse Sofia får nyt job

Prinsesse Sofia

Prinsesse Sofia

Foto: Linda Broström Kungl. Hovstaterna
Den svenske prinsesse Sofia skal hjælpe plejepersonalet på privathospitalet Sophiahemmet i Stockholm.

I lang tid har den smitsomme virus COVID-19 bredt sig i hele verden, og der er brug for hænder i sundhedssektoren. Prins Carl Philips hustru Sofia er en af dem, der har trådt frem og tilbudt sin hjælp. Det skriver mediet Svensk Dam.

Vil bidrage og hjælpe

Ifølge mediet har prinsesse Sofia deltaget i et kursus på privathospitalet Sophiahemmet i Stockholm, hvor hun er blevet oplært i at aflaste personalet på en plejeafdeling.

- Det er en tre-dages lang medicinsk uddannelse, og hun bestod den i sidste uge. Prinsessen er protektor for Sophiahemmet, og i disse coronatider ønsker hun at engagere sig i sundhedsvæsenet og forsøge at bidrage og hjælpe til med denne store arbejdsbyrde, bekræfter det svenske hofs kommunikationschef Margareta Thorgren ifølge Svensk Dam.

Få rabat på BILLED-BLADETKlik og læs hvordan!

Har ikke kontakt med patienter

Prinsesse Sofia begynder sit arbejde på Sophiahemmet i nærmeste fremtid, og her skal den 35-årige prinsesse altså aflaste og støtte personalet på en plejeafdeling.

Sofia vil ikke komme til at have direkte kontakt med patienter, skriver Svensk Dam, men hun vil kunne komme til at hjælpe med at desinficere forsyninger, arbejde i køkkenet eller med rengøring. Dermed kan det erfarne plejepersonale tage sig af patienterne i denne pressede tid.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden