21. jun. 2016
Af Marianne Singer

Dronning Silvia på statsbesøg i sit fødeland

dronning silvia
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia.
Foto: AOP
I oktober tager dronning Silvia og kong Carl Gustaf på statsbesøg i Tyskland, hvor dronningen har tilbragt mange år af sit liv.
Der venter dronning Silvia og kong Carl Gustaf et travlt program, når de fra den 5. til 8. oktober aflægger statsbesøg i Tyskland. Ifølge kongehusets side er det Tysklands forbundspræsident Joachim Gauck, som har inviteret dronning Silvia og kong Carl Gustaf. Med sig har dronning Silvia og kong Carl Gustaf udenrigsminister Margot Wallström og ernæring- og innovationsminister Mikael Damberg. SE VIDEO: Dronning Silvia til festlig fejring på Sofiero

Dronning Silvia er født i Heidelberg

For dronning Silvia bliver det atter til et gensyn med det land, hvor hun er født og har tilbragt mange år af sit liv. Dronning Silvia er nemlig født i Heidelberg, Tyskland, hvor hun tilbragte sine første år, indtil hun som fire-årig flyttede med sin familie til Brasilien. Vind drømmerejse – deltag gratis Som 14-årig vendte dronning Silvia tilbage til Tyskland, og det var også her, i München, at hun i 1972 mødte kong Carl Gustaf.

Skal styrke det nære bånd mellem Sverige og Tyskland

Det kommende statsbesøg skal styrke de nære politiske, kulturelle og økonomiske bånd mellem Sverige og Tyskland. Dronning Silvia og kong Carl Gustaf besøger under det fire dage lange statsbesøg byerne Berlin, Hamburg, Wittenberg og Leipzig.

Læs mere om: