Dronning Silvia voksede op med en abe som bedste ven

Dronning Silvia.

Dronning Silvia.

Foto: AOP
Som barn havde kong Carl Gustafs hustru et noget usædvanligt kæledyr, som hun var tæt knyttet til.

Det er ikke kun Pippi Langstrømpe, som voksede op med en abe som bedste ven, for det gjorde Sveriges dronning Silvia nemlig også.

I et interview med det svenske børneblad KP fortæller dronningen ifølge norsk SE og HØR om det specielle venskab med aben Mickey, som boede hos hendes familie i fire år, da hun som barn voksede op i Brasiliens hovedstad Sao Paulo.  

- Jeg havde noget meget slemt som kæledyr – en lille abe. Det var i Brasilien, og jeg var ni år. Jeg husker, at jeg undrede mig over, om han var en abe eller et menneske, fordi han havde en menneskelig adfærd. Han kunne forstå mig og vidste, om jeg var glad eller trist. Så fulgte han efter mig og trøstede mig, fortæller dronning Silvia ifølge ugebladet.

Aben var fræk

Desværre var det ikke lutter idyl for Sommerlath-familien at have en abe som kæledyr.

- Han var meget nysgerrig og ødelagde meget derhjemme. Nogle gange undslap han og klatrede op på naboens tag og ødelagde deres TV-antenne og stjal deres frugt. Han var meget fræk, siger kong Carl Gustafs hustru.

70-årige dronning Silvia erindrer, at de fik aben foræret af en missionær som tak for, at hendes forældre havde givet ham medicin.

Bedste venner

- Mickey blev transporteret i en kasse med lufthuller. Han var frygtelig vred, da vi fik ham, men jeg vidste, at det var fordi, han var bange. Så jeg sad tre meter væk fra ham og legede med mig selv, sang og havde det sjovt. Den næste dag satte jeg mig lidt tættere på ham, og fra den dag var vi bedste venner, fortæller hun til KP.

Dronning Silvia boede i Sao Paulo sammen med sin tyske far og brasilianske mor fra hun var tre til 13 år gammel.

Du kan se billedet af en ung Silvia sammen med sin abe her.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden