10. apr. 2017
Af Marianne Singer

Dybt berørt dronning Silvia og familie mindedes terrorofre

Dronning Silvia, kong Carl Gustaf
Dronning Silvia, kong Carl Gustaf
Foto: Scanpix
Kong Carl Gustaf og dronning Silvia mindedes ofrene fra terrorangrebet i Stockholm ved en stemningsfuld ceremoni på Stockholms Rådhus sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

Ansigtsudtrykkene var alvorlige, og blikkene triste, da kong Carl Gustaf, dronning Silvia, kronprinsesse Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip og prinsesse Sofia deltog i en mindeceremoni for de fire ofre ved fredagens terrorangreb i Stockholm.

Med til den stemningsfulde ceremoni i parken ved Stockholms Rådhus var også Sveriges statsminister, Stefan Löfven, repræsentanter fra Riksdagen samt flere af de politibetjente og redningsfolk, der hjalp til efter angrebet.

https://imgix.billedbladet.dk/7.08489387.jpg
Foto: All Over

Et minuts stilhed

Præcis klokken 12.00 indledte den svenske kongefamilie sammen med de andre tilstedeværende ceremonien med et minuts stilhed for terrorofrene.

Ligesom resten af den svenske kongefamilie, der var klædt helt i sort, var dronning Silvia tydelig berørt under ceremonien og måtte tørre en tåre væk.

LÆS MERE: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia afbryder besøg i Brasilien

Gribende taler

Forsvarets Musikkorps spillede "Allt under himlens fäste" under ceremonien, og flere politikere, deriblandt statsminister Stefan Löfven, holdt gribende taler.

Der blev samtidig også afholdt mindeceremonier i Malmø og Göteborg.

Inden den svenske kongefamilie igen forlod rådhuset efter den omkring en halve time lange ceremoni, gav de hånd og talte med de tilstedeværende politi- og redningsfolk.

Læs mere om: