17. jun. 2020
Af Marianne Singer

Efter flere måneder: Nu må Victoria mødes med far igen

Kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria. 
Kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria.
Foto: Martin Høien
I forbindelse med coronakrisen blev det besluttet, at kronprinsesse Victoria og hendes far, kong Carl Gustaf, skulle holdes adskilt for at undgå smitte. Men nu må de endelig være sammen igen.

Efter flere måneders adskillelse må kronprinsesse Victoria, 42, endelig igen være sammen med sin far, kong Carl Gustaf, 74, igen.

Det var i midten af marts, da coronakrisen brød løs, at hoffet udsendte en meddelelse om, at kong Carl Gustaf og kronprinsesse Victoria så vidt muligt skulle udføre officielle opgaver hver for sig, fremfor samlet.

Isolerede sig

Derefter isolerede kongeparret sig på Stemhammars slott og arbejdede online derfra, mens kronprinsesse Victoria og prins Daniel begyndte at udføre kongelige opgaver hjemme fra Haga slott.

Det er Svensk DAMtidning, der har talt med hoffets kommunikationschef Margareta Thorgren, som bekræfter, at far og datter igen kan ses.

Holder afstand

Det sker dog stadig med restriktioner - kun udendørs og med to meters afstand.

- Ja, det er rigtigt, lyder det fra Margareta Thorgren til bladet, der også fortæller om de kommende planer.

- Kongeparret er på Öland under midsommer (den traditionsrige midsommerfejring på fredag den 19. juni, red). Kronprinsessefamilien kommer også til at være på Öland til sommer. Men det er noget med at følge sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Den svenske kongefamilie har tradition for at opholde sig på Sollidens slott på Öland i flere uger hver sommer.

https://imgix.billedbladet.dk/20180714_mho9310.jpg
Kronprinsessefamilien sammen med kongeparret foran Sollidens slott i 2018.
Foto: Martin Høien

Læs mere om: