Tirsdag, 8. februar 2022 - af Ulrik Ulriksen

Endelig skete det: Silvia og Carl Gustaf jubler

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf

Foto: Hanne Juul
Der er nok at glæde sig over i denne tid for det svenske kongepar, der har en helt særlig passion.

Der er sikkert gang i den hjemme foran fladskærmen hos Sveriges dronning Silvia og kong Carl Gustaf på Drottningholm Slot i udkanten af Stockholm i denne tid.

De Olympiske Vinterlege i Beijing i Kina er i fuld gang, og masser af svenske atleter er på banen for at kæmpe om medaljer.

Silvia og Carl Gustaf er glade

Efter et par indledende dage uden den store succes, er der nu endelig kommet gang i den blå-gule medaljehøst, og det er noget, som kongeparret jubler over.

Dronning Silvia og kong Carl Gustaf er kæmpe sportsfans, og da det blev til olympisk guld i herrernes pukkelpist-skiløb måtte kongeparret bare sende en tillykke-hilsen til guldhelten.

Medaljen af guld var den første til Sverige ved OL i Beijing.

Mere guld til Sverige

Efterfølgende blev det også til guldmedalje i herrernes 5000 meter hurtigløb på skøjter og til endnu en guldmedalje i kvindernes storslalom.

Silvia og Carl Gustaf har altså haft armene en del oppe på grund af atleterne Walter Wallberg, Nils van der Poel og Sara Hector.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jubel efter EM-triumf

For nylig jublede kong Carl Gustaf og dronning Silvia også over de svenske håndboldherrers guld-triumf ved EM, hvor Danmark måtte nøjes med bronze.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden