1. jul. 2020
Af Marianne Singer

Festlig anledning: Victoria deler særligt billede af Frederik

Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik. 
Kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik.
Foto: Hanne Juul
Sammen med sine forældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, har kronprinsesse Victoria delt dejlige billeder, hvor de er sammen med regentparret og kronprins Frederik.

I anledning af Øresundsbroens 20 års-jubilæum har den svenske kongefamilie delt skønne billeder af dem selv sammen med de danske kongelige.

Det første billede er af kong Carl Gustaf og dronning Silvia, der sammen med dronning Margrethe og prins Henrik mødtes på Peberholm, midt i Øresund, i forbindelse med, at den svenske konge og den danske dronning indviede forbindelsen mellem Danmark og Sverige.

Stemningen i top

På næste billede ser man smukke svenske og danske flag og så er også det sidste billede virkelig fint.

Her er det kronprinsesse Victoria og kronprins Frederik, der allerede mødtes på broen i 1999, da byggeriet var kommet på plads.

Stemningen dengang var helt i top mellem kronprinsen og hans grandkusine.

Særligt symbol

”Broen er et symbol for fremtidstro og forbrødring i denne dynamiske og spændende region. Som et flot smykke binder den os sammen, to lande, som hævdes at stå hinanden nær, men som også er meget forskellige. Men med fælles indsats kan vi møde udfordringer og føre udviklingen fremad, til gavn for både danskere og svenskere, lød det ved indvielsen den 1. juli 2000 fra kong Carl Gustaf, ifølge opslaget på Kungahusets Instagram-profil.

Den danske kongefamilie har altid været tæt forbundne med den svenske kongefamilie.

Læs mere om: