8. feb. 2019
Af Malan Joensen

Flot opbakning fra familien til dronning Silvia og prinsesse Madeleine

Dronning Silvia, kong Carl Gustaf, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip.
Dronning Silvia, kong Carl Gustaf, prinsesse Madeleine og prins Carl Philip.
Foto: Ritzau Scanpix
Dronning Silvia og prinsesse Madeleine kunne 7. februar 2019 fejre World Childhood Foundations 20-års jubilæum.

Kong Carl Gustaf og prins Carl Philip var med og bakkede op om den gode sag, da dronning Silvia og prinsesse Madeleine torsdag aften kunne fejre et særligt jubilæum.

Dronningen og prinsessens hjertesag, World Childhood Foundation, som dronning Silvia har grundlagt, rundede 20 år, og det blev markeret på Restaurant Tyrol i Stockholm, hvor der blandt andet blev afholdt en velgørenhedsauktion for at samle penge ind til den gode sag.

Kronprinsesse Victoria og prins Daniel kunne ifølge Svensk Damtidning ikke være med, fordi de var rejst til Sverige for at følge VM i alpint skiløb i Åre, og prinsesse Sofia er i Afrika i forbindelse med sit eget velgørenhedsprojekt Project Playground.

Prinsesse Madeleines ægtemand, Chris O'Neill, er blevet hjemme i Florida med parrets tre børn.

Vil hjælpe børnene

Dronning Silvia tog for 20 år siden initiativ til at starte World Childhood Foundation for at hjælpe børn, der er udsat for eller risikerer at blive udsat for vold eller seksuelt misbrug. - Børn, der er ofre for misbrug, bliver berøvet deres ret til en barndom, og hver barndom, der bliver mistet, er et uerstatteligt tab for os, udtaler dronning Silvia på organisationens hjemmeside. Siden begyndelsen i 1999 har over 1.000 projekter modtaget støtte fra World Childhood Foundation, og tusindvis af børn har fået en mere sikker barndom uden vold og misbrug.
De senere år har også prinsesse Madeleine lagt et stort arbejde i World Childhood Foundation.

Læs mere om: